Persbericht

Het eerste Connect Your Roots Event in Amsterdam

In de smeltkroes van Nederland, Amsterdam, vindt op zaterdag 4 november het allereerste Connect Your Roots Event plaats. Dit unieke initiatief in De Hallen reikt uit naar (jong) volwassenen om de waarde van verbinding met je roots, je afkomst, te omarmen en de invloed op persoonlijke ontwikkeling te ontdekken. Met het thema ‘Unlock your past, empower your future’ kunnen deelnemers een all-inclusive experience verwachten.

Het Connect Your Roots Event is anders dan andere initiatieven op het gebied van familiegeschiedenis. Het is een introductie tot dit onderwerp met een blik op de toekomst. Zo is er de mogelijkheid om op digitale ontdekkingsreis te gaan naar je voorouders, informatie te vinden over DNA-kits en een programma vol inspiratie met boeiende sprekers, geheel verzorgd met eten, drinken en sfeervolle muziek.

Persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid

In het licht van groeiende problemen op gebied van mentale gezondheid, wordt meer gekeken naar de helende werking van verbinding met je roots die voor velen niet zonder trauma is. Erkenning van onverwerkt verdriet dat generaties door wordt gegeven, maar ook liefde voor voorouders voelen over vele generaties heen heeft een helende werking en helpt jongeren bij het ontwikkelen van hun identiteit en om mentale veerkracht te hebben in het leven.

Sprekers

Door het persoonlijke verhaal van Redouan ait Chitt van I AM REDO en Wesley dos Santos van o.a. iKapitein en het boek Ondernemen als een Baas, wordt de boodschap meegegeven om te denken in kansen en niet in beperkingen. James Smith, trainer-coach laat je kennismaken met familie/ opstellingen die bepaalde patronen helpen te herkennen. Donorkind en nu vadervinder, Ester de Lau, deelt haar verhaal over haar zoektocht naar haar roots. Daarbij zorgt opkomende salsa componist Jan Reijnders voor een muzikale omlijsting die draait om connectie, openheid en positiviteit.

Organisatie

Het initiatief Connect Your Roots is ontstaan vanuit de afdeling communicatie van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in Nederland, die graag bruggen bouwt met maatschappelijke organisaties en religieuze instellingen. Dit doen ze door de focus te leggen op gedeelde waarden. Hechte familierelaties en persoonlijke ontwikkeling zijn waarden die universeel zijn.

Connect Your Roots wordt medegesponsord vanuit FamilySearch International, een non-profit organisatie van de kerk die wereldwijd uitgegroeid is tot de grootste bijdrager in genealogische gegevens. Tevens is FamilySearch organisator van het grootste evenement op gebied van familiegeschiedenis ter wereld, RootsTech.

Het programma wordt gratis aangeboden. Ook van buiten Amsterdam is iedereen welkom. Er is nog plek op 4 november. Kijk voor meer informatie op www.connectyourroots.nl en je kan het ook volgen op instagram @connectyourroots

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.