Biografie van leider

Ouderling Jeffrey R. Holland

Ouderling Jefrrey R. Holland is op 23 juni 1994 geordend als lid van het Quorum der Twaalf Apostelen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Ten tijde van deze roeping was ouderling Holland lid van het Eerste Quorum der Zeventig, waartoe hij geroepen was op 1 april 1989.

Van 1980 tot 1989 was Jeffrey R. Holland de negende president van de Brigham Young University in Provo (Utah, V.S.). Hij is voormalig commissaris van onderwijs van de kerk en decaan van het College of Religious Education aan de BYU.

Hij was studentenleider en lid van de officiële sportploegen van de Dixie High School en het Dixie College in zijn geboortestad St. George (Utah, V.S.). Hij behaalde zijn bachelors- en zijn mastersgraad in de Engelse taal en in godsdienstonderwijs respectievelijk aan het Dixie College en de Brigham Young University. Hij behaalde aan de Yale University vervolgens nog een masters- en een doctorsgraad in filosofie.

Ouderling Holland was tot aan zijn roeping als full-time kerkleider werkzaam in het onderwijs. Hij was president van de American Association of Presidents of Independent Colleges and Universities (AAPICU), bestuurslid van de National Association of Independent Colleges and Universities (NAICU) en lid van de National Collegiate Athletic Association’s (NCAA) Presidents Commission. Voor zijn inzet om het wederzijdse begrip tussen christenen en joden te verbeteren, ontving hij de onderscheiding ‘Torch of Liberty’ van de Anti-Defamation League of B’Nai B’rith. Hij is lid geweest van diverse besturen van burger- en zakeninstellingen en heeft van de Boy Scouts of America de onderscheiding ‘Distinguished Eagle Scout’ ontvangen. Hij is de auteur van acht boeken, waarvan hij er één samen met zijn vrouw, Patricia, heeft geschreven.

Ouderling Holland is geboren op 3 december 1940 in het gezin van Frank D. Holland en Alice Bentley. In 1963 trad hij in het huwelijk met Patricia Terry. Zij hebben drie kinderen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.