Persberichten

Stijlgids — de naam van de kerk

De officiële naam van de kerk is De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Deze naam is in 1838 ontvangen in een openbaring van God aan Joseph Smith.

  • Als u de naam van de kerk voor het eerst gebruikt, heeft de volledige naam de voorkeur: ‘De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen’.
  • Als u een verkorte naam wilt gebruiken, adviseren wij termen zoals ‘de kerk’ of de ‘Kerk van Jezus Christus’. De ‘herstelde Kerk van Jezus Christus’ is ook correct en heeft onze voorkeur.
  • Hoewel de term ‘mormoonse kerk’ al geruime tijd door het publiek als bijnaam voor de kerk wordt gebruikt, is het geen officiële titel. De kerk ontmoedigt het gebruik ervan. Vandaar dat we u beleefd verzoeken de afkorting ‘LDS’ of de bijnaam ‘mormoon’ als vervanging van de naam van de kerk, zoals in ‘Mormoonse kerk’, de ‘LDS-kerk’ of ‘Kerk van de Heiligen der Laatste Dagen’ niet te gebruiken.
  • Als u verwijst naar kerkleden, hebben de termen ‘leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen’ of ‘heiligen der laatste dagen’ de voorkeur.  We verzoeken u de term ‘mormonen’ niet te gebruiken.
  • Het gebruik van ‘Mormon’ of ‘mormoons’ is correct in eigennamen zoals het Boek van Mormon of wanneer gebruikt als een bijvoeglijk naamwoord in historische uitdrukkingen zoals de ‘Mormoonse Route’.
  • De term ‘mormonisme’ is onjuist en dient niet te worden gebruikt. Als u verwijst naar de leer, cultuur en leefstijl die kenmerkend zijn voor De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, is de term ‘het herstelde evangelie van Jezus Christus’ correct en heeft die de voorkeur. 
  • Als er mensen of groepen die polygamie bedrijven ter sprake komen, dient u aan te geven dat De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen geen enkele band heeft met polygame groepen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.