Biografie van leider

Ouderling Richard G. Scott

Richard Gordon Scott is sinds 1 oktober 1988 apostel van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Hij was op 2 april 1977 geroepen als lid van het Eerste Quorum der Zeventig en was van 1 oktober 1983 tot 1 oktober 1988 lid van het Presidium van dat quorum.

Hij is op 7 november 1928 geboren in Pocatello (Idaho), in het gezin van Kenneth Leroy Scott en Mary Whittle. Hij was vijf jaar oud toen zijn ouderlijk gezin naar Washington D.C. verhuisde, waar zijn vader voor het ministerie van landbouw werkte, later als staatssecretaris van landbouw.

Hij studeerde als werktuigbouwkundige af aan de George Washington University, vervulde een voltijdzending in Uruguay en deed vervolgens postdoctoraal werk in de atoomtechniek aan Oak Ridge in Tennessee (V.S.). Van 1953 tot 1965 was ouderling Scott lid van de staf van admiraal Hyman Rickover en gaf hij leiding aan de ontwikkeling van kernenergie voor een breed scala aan energiecentrales, zowel van de marine als op het land. Ouderling Scott ontving in 2008 een eredoctoraat in christelijk dienstbetoon van de Brigham Young University.

Van 1965 tot 1969 presideerde hij het zendingsgebied Argentinië-Noord in Cordoba. Na zijn terugkeer was hij particulier consulent voor kernenergiebedrijven.

Daarna was hij werkzaam als regionaal vertegenwoordiger in Uruguay, Paraguay, North en South Carolina, Virginia en Washington D.C., totdat hij geroepen werd als zeventiger.

Ouderling Scott heeft onze Vader in de hemel, zijn geliefde Zoon en alle andere kinderen van onze Vader lief. Hij heeft een grote verscheidenheid aan interessen. En hij houdt erg veel van het natuurschoon in de wereld.

Hij is gezegend met een begaafde echtgenote, Jeanene Watkins, aan wie hij zich op 16 juli 1953 in de Mantitempel heeft laten verzegelen. Zij is op 15 mei 1995 overleden. Zij hebben zeven kinderen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.