Onderwerp

Tsunamihulp

http://www.lds.org/library/page/display/0,7098,6215-1-3213-1,00.html

  • De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft in december 2004 onmiddellijk hulp gestuurd naar de door een tsunami getroffen gebieden in Indonesië, Thailand en Sri Lanka. Samen met Islamic Relief Worldwide heeft de kerk vanuit de Verenigde Staten voedsel en hulpgoederen naar de getroffen gebieden gestuurd.
  • De kerk blijft het gebied steunen met hulpprojecten op de lange termijn. Met de hulp van plaatselijke overheidsinstellingen en bedrijven heeft de kerk huizen, scholen, medische faciliteiten en moskeeën herbouwd.
  • In sommige gebieden hebben kerkleiders, zendelingen en kerkleden hard gewerkt om mensen te helpen hun bestaansmiddelen terug te krijgen. Vissers, agrariërs en wevers hebben de noodzakelijke hulpmiddelen gekregen om weer aan het werk te gaan en in de behoeften van zichzelf, hun gezin en hun gemeenschap te voorzien.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.