Biografie van leider

Gary B. Sabin

Ouderling Gary B. Sabin was als lid van het Vijfde Quorum der Zeventig werkzaam in het gebied Noord-Amerika-West toen hij tijdens de algemene aprilconferentie van 2016 als algemeen zeventiger werd geroepen. In augustus 2016 werd hij tweede raadgever in het presidium van het gebied Europa.

Ouderling Sabin heeft in 1976 aan de Brigham Young University een propedeuse in taalkunde behaald. In 1977 heeft hij een bachelordiploma in financiële universitaire studies behaald. Hij heeft in 1985 aan de Stanford University een masterdiploma in management behaald. Hij is als voorzitter en algemeen directeur van diverse bedrijven werkzaam geweest, onder meer Excel Realty Trust en Price Legacy. Zijn laatste werkgevers waren Excel Realty Trust en Excel Trust.  

Ouderling Sabin heeft talrijke kerkroepingen vervuld, waaronder die van voltijdzendeling in het Nederlands/Belgische zendingsgebied, quorumpresident ouderlingen, hogeraadslid, bisschop, jeugdwerkleerkracht, diakenen- en lerarenadviseur, scoutleider, ringpresident en gebiedszeventiger.
Gary Byron Sabin is op 7 april 1954 in Provo (Utah, VS) geboren.

Hij is in augustus 1976 met Valerie Purdy getrouwd. Ze hebben vijf kinderen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.