Persbericht

‘Hear Him’, een inspirerend lied met een uitnodiging

God spreekt nog steeds tot ons. In een nieuw lied van de Duitse toondichter Daniel Kopischke weerklinkt een jubeljaar waarin leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen een hemelse verschijning herdenken die voor hen heilig is. De muziekclip ‘Hear Him!’ is nu op sociale media vrijgegeven.

          

Op een lentemorgen in 1820 zocht Joseph Smith de rust en vrede van een bos vlakbij zijn ouderlijk huis op, omdat hij zijn hart in gebed wilde uitstorten. Gods antwoord aan de jeugdige boerenjongen was: ‘Hoor Hem’: luister naar Jezus Christus en volg Hem. De tekst van het nieuwe inspirerende lied komt rechtstreeks uit Joseph Smiths eigen verslag.

           

‘Ik vind het geweldig dat de woorden die een tiener 200 jaar geleden uitsprak, nu nog steeds herkenbaar en toepasselijk zijn’, aldus Kopischke. ‘Ze kunnen onze eigen smeekbede vormen waardoor we onze band met God in goede en slechte tijden voelen’. Het lied werd op de 215e verjaardag van Joseph Smith uitgebracht.

Kopischke is van opleiding leerkracht in het bijzonder onderwijs, en werkt sinds enkele maanden als communicatiedeskundige bij zijn kerk. Hij heeft al zijn hele leven een passie voor muziek.

Hij schreef ‘Hear Him!’ in 2008, toen hij in de Verenigde Staten op zending was.

         

‘Ik wilde de boodschap overbrengen dat God nog steeds tot ons spreekt, zowel persoonlijk als via levende profeten’, zei hij. ‘Ik ging aan de piano zitten en de muziek kwam vanzelf in mij op.’

Intussen is Kopischke getrouwd en heeft hij drie kinderen. Toen president Russell M. Nelson eerder dit jaar tijdens een wereldwijde conferentie de uitnodiging ‘Hoor Hem’ gaf, herinnerde Kopischke zich het lied dat hij had gecomponeerd. Hij begon het af en toe thuis te spelen. Na een tijdje konden zijn kinderen het meezingen.

Een bevriende collega hoorde het lied, en stelde voor om het beschikbaar te maken voor een breder publiek. Kopischke nam de instrumentale partij thuis op, en mocht daarna de zangpartij opnemen in de geluidsstudio van het bestuursgebouw van het gebied Europa van de kerk, in Frankfurt am Main.

       

‘Ik had nog nooit in een studio gezongen. Ik vond het geweldig, en ik ben blij dat we dit project in deze onzekere tijden konden afwerken’, zei hij. ‘Ik hoop dat de mensen die het lied horen en naar de clip kijken, voelen dat onze hemelse Vader en zijn Zoon, Jezus Christus, ons werkelijk kennen, van ons houden en ons leiden.’

U kunt ‘Hear Him!’ bekijken op YouTube, Facebook en Instagram.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.