Persbericht

Algemene aprilconferentie 2010

Zoals elk half jaar, zijn in Nederland en Vlaanderen weer uitzendingen van de zesmaandelijkse algemene conferentie van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen te ontvangen. De conferentie vindt plaats op 3 en 4 april 2010. In vijf bijeenkomsten spreken de hoogste kerkleiders en leidsters van hulporganisaties tot de luisteraars.

De tijden* dat de bijeenkomsten worden gehouden, zijn:

Zaterdag 3 april 2010:
- zaterdagmorgenbijeenkomst: 18.00 uur (duur: 2 uur)
- zaterdagmiddagbijeenkomst: 22.00 uur (duur: 2 uur)

Zondag 4 april 2010:
- priesterschapsbijeenkomst: 02.00 uur ('s nachts, dus in de nacht van zaterdag op zondag - duur: 2 uur)
- Music and the Spoken Word: 17.30 uur (duur: half uur)
- zondagmorgenbijeenkomst: 18.00 uur (duur: 2 uur)
- zondagmiddagbijeenkomst: 22.00 uur (duur: 2 uur)

* Omgerekend in de juiste plaatselijke tijd voor Nederland en Vlaanderen.

Dit zijn de werkelijke tijden waarop de bijeenkomsten in het Conferentiecentrum te Salt Lake City (Utah, V.S.) worden gehouden. Alle bijeenkomsten worden live in het Nederlands en vele andere talen vertolkt. Alle genoemde bijeenkomsten (behalve de priesterschapsbijeenkomst) zijn op de genoemde tijden in het Nederlands en andere talen te volgen via broadcast.lds.org (alleen audio). Videobeeld van alle bijeenkomsten (behalve de priesterschapsbijeenkomst) is ook beschikbaar via deze website, maar uitsluitend in het Engels, Spaans, Portugees en Amerikaanse gebarentaal. De priesterschapsbijeenkomst wordt uitsluitend in geselecteerde kerkgebouwen vertoond. Ook de meeste andere bijeenkomsten worden in de verschillende ringen in geselecteerde kerkgebouwen vertoond. Welke, waar en wanneer, verschilt per ring (vraag uw plaatselijke kerkleiders om informatie). Alle andere kerkgebouwen van de mormoonse kerk zijn gesloten op zondag 4 oktober 2009.

Wie zelf een geschikte satellietontvanger heeft, kan alle bijeenkomsten (behalve de priesterschapsbijeenkomst) thuis bekijken. Satellietinformatie: de kerk verschaft een analoog signaal op AMC-11, 131 graden west, transponder c 06; en een digitaal signaal op Galaxy 23, 121 graden west, transponder 17. DirecTV zendt uit op BYU-TV, kanaal 374. Voor Dish Network is BYU-TV op kanaal 9403 te vinden. Lees ook 'Algemene conferentie een monsterproductie'... LET OP ALS U IN ROTTERDAM WILT GAAN LUISTEREN EN KIJKEN: Door renovatie van het gebouw van Rotterdam I (Rotterdam-Noord), is alleen het gebouw van II (Zuid) beschikbaar voor de uitzendingen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.