Persbericht

Algemene conferentie: boodschappen van vrede en hoop in en door Jezus Christus

In het weekend van 2–3 april zendt De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen haar algemene aprilconferentie live uit naar mensen over de hele wereld. Onder de kijkers zullen zich ook kerkleden uit Europa bevinden. In Europa telt de kerk bijna een half miljoen leden.

ConferenceCenterSLCDownload Photo

De algemene conferentie is een wereldwijde samenkomst van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Tweemaal per jaar, in het eerste weekend van april en oktober, brengen kerkleiders uit alle delen van de wereld een boodschap, gericht op Jezus Christus en zijn evangelie. Deze leiders zijn onder andere president Russell M. Nelson, profeet van de wereldkerk, en zijn raadgevers in het Eerste Presidium, leden van het Quorum der Twaalf Apostelen, en andere algemene autoriteiten en algemene functionarissen van de kerk.

Kijkers leren hoe ze vrede, hoop en vreugde in Jezus Christus vinden; hoe ze hun gezin sterken door Jezus’ leringen te volgen; en hoe ze persoonlijke leiding en inspiratie van God krijgen. De algemene conferentie wordt live in zeventig talen gestreamd en uitgezonden, en wordt later in ruim honderd talen vertaald. De kerk nodigt iedereen, ongeacht godsdienst, overtuiging of achtergrond, uit voor de uitzendingen.

Op zaterdag 2 en zondag 3 april zijn de algemene bijeenkomsten voor iedereen – voor individuele bezoekers, gezinnen en vrienden. Alle vrouwen en jongevrouwen zijn van harte welkom in de vrouwenbijeenkomst van de conferentie.

De algemene conferentie wordt live vanuit het Conferentiecentrum op Temple Square in Salt Lake City (Utah, VS) uitgezonden naar woningen en samenkomsten over de hele wereld. De bijeenkomsten van de algemene conferentie beginnen op de volgende tijden, Midden-Europese Tijd (CET):

Zaterdag 2 april             18.00 uur zaterdagmorgenbijeenkomst

Zaterdag 2 april             22.00 uur zaterdagmiddagbijeenkomst

Zondag 3 april               2.00 uur vrouwenbijeenkomst

(voor alle vrouwen en meisjes vanaf 12 jaar en die in 2022 12 worden)

Zondag 3 april               18.00 uur zondagmorgenbijeenkomst

Zondag 3 april               22.00 uur zondagmiddagbijeenkomst

De uitzendingen kunnen op veel manieren bekeken en beluisterd worden, zowel online als via plaatselijke kanalen. De vijf conferentiebijeenkomsten zullen live worden gestreamd op ChurchofJesusChrist.org/broadcasts, op het YouTubekanaal General Conference, via de app Evangeliebibliotheek, en op https://www.churchofjesuschrist.org/countries/region?lang=eng&region=europe.

In Roemenië zullen de conferentiebijeenkomsten voor het eerst op Nasul TV te zien zijn, in 1 uurblokken op 9, 16, 23 en 30 april tussen 3 en 4 uur ’s middags.

In Denemarken zendt The Family Channel op 3 april continu conferentiebijeenkomsten en Music and the Spoken Word uit.

In Kaapverdië zendt de nationale tv-omroep, Radio Televisão Caboverdiana, op 3 april om 15.30 uur Music and the Spoken Word live uit, om 16.00 uur gevolgd door de algemene zondagmorgenbijeenkomst.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor alle bijeenkomsten.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.