Persbericht

Ana Maria Bonny Hernandez geroepen als vertegenwoordiger van de kerk bij de Verenigde Naties

Zuster Ana Bonny is het eerste Europese lid dat is geroepen om de kerk te vertegenwoordigen in het ngo-comité voor de status van de vrouw in Genève

Zuster Ana Maria Bonny Hernandez is onlangs geroepen als de nieuwe vertegenwoordiger van de kerk in het ngo-comité voor de status van de vrouw in Genève (Zwitserland). Ana Bonny komt uit Spanje en is het eerste Europese kerklid dat deze functie op zich zal nemen. Ze vervangt zuster Carol McConkie, die deze taak jarenlang heeft uitgevoerd. Zuster Ana Bonny begint meteen aan haar nieuwe taak.

Zuster McConkie, die inmiddels is ontheven, zegt: ‘Als vertegenwoordiger van Latter-Day Saint Charities en als vicepresident van het ngo-comité voor de status van de vrouw in Genève heb ik genoten van de fijne samenwerking met bijzondere vrouwen die verschillende niet-gouvernementele organisaties vertegenwoordigen en opkomen voor het fysieke, sociale, emotionele en geestelijke welzijn en de vooruitgang van vrouwen en meisjes.’

Het comité voor de status van de vrouw stimuleert de gelijke behandeling van man en vrouw en de emancipatie van vrouwen en meisjes over de hele wereld, en verdedigt hun rechten. Het comité bestaat uit vertegenwoordigers van ruim veertig door de VN erkende niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) die een raadgevende status hebben bij de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties. De kerk is middels Latter-day Saint Charities een van die organisaties.

Ana Bonny is geboren in Madrid (Spanje). Haar ouders waren pioniers van de kerk in dat land toen ze in 1976 lid werden. Haar moeder leerde Ana en haar zus, Silvia, om altijd de Heer te dienen, ondanks hun moeilijkheden. ‘We waren erg gezegend dat we al op jonge leeftijd het evangelie van Jezus Christus kenden’, zegt ze. Het gezin verhuisde in de zomer van 1982 naar Genève (Zwitserland).

Ana Bonny is in 1997 getrouwd met Martin Bonny uit Buenos Aires (Argentinië). Ze hebben vier kinderen: drie jongens en een meisje. Een van hun zonen, Luis, is overleden. Over wat dit voor haar en haar gezin betekende, zegt ze: ‘Het was een bijzondere ervaring waardoor we de diepe liefde van onze hemelse Vader konden voelen, en konden leren en voelen hoe de sluier tussen deze sterfelijke wereld en de hemel dunner werd. We hebben daar eeuwige, onuitwisbare herinneringen aan overgehouden.’ Hun oudste zoon, Adam, is getrouwd en de twee andere kinderen, Beatriz en David, wonen nog thuis.

Deze bijzondere opdracht was echt een verrassing voor het gezin. ‘Ik ben erg dankbaar voor de liefde van onze Heiland, Jezus Christus. Het is mijn verlangen Hem uit alle liefde te dienen’, zegt Ana Bonny. Bovendien heeft ze het gevoel dat haar levenservaringen haar op deze nieuwe verantwoordelijkheid hebben voorbereid. ‘Mijn rol als vrouw en moeder is voor mij de beste leerschool over de volmaakte en diepe liefde van onze hemelse Vader voor al zijn kinderen’, zegt ze.

Ryan Koch, contactpersoon van de kerk bij de Verenigde Naties, legt uit hoe belangrijk het werk is waar zuster Ana Bonny zich mee bezig gaat houden. ‘Als wereldwijde organisaties hebben de Verenigde Naties en de kerk baat bij verschillende stemmen van over de hele wereld. Zuster Ana Bonny bezit de perfecte combinatie van geloof, evangeliekennis en betrokkenheid bij de gemeenschap om namens de kerk contact te leggen en te netwerken, en om de positie van vrouwen en meisjes over de hele wereld te verbeteren.’

Zuster Bonny zegt over haar nieuwe taak dat het een bijzonder en diepgaand geestelijk avontuur is om te zoeken naar de goddelijke waarde van elk mens op aarde, vooral van de bijzondere dochters van God. ‘Ik wil alle vrouwen ondersteunen en met al mijn liefde bijdragen aan hun welzijn.’

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.