Biografie van leider

Biografie van Zuster Jean B. Bingham

Zuster Jean Barrus Bingham is de zeventiende algemeen presidente van de zustershulpvereniging, een van de grootste vrouwenorganisaties ter wereld. Voordat ze in april 2017 werd geroepen, diende ze als eerste raadgeefster in het algemeen jeugdwerkpresidium van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Ze heeft ook gezeteld in het algemeen bestuur van het jeugdwerk, een organisatie van de kerk voor één miljoen kinderen van elf jaar en jonger.

Ze werd in Provo (Utah, VS) als derde van negen kinderen in het gezin van Robert R. en Edith Joy Clark Barrus geboren. Ze groeide op in de staten Texas, Minnesota en New Jersey.

Zuster Bingham leerde haar man, Bruce, kennen toen ze aan de Brigham Young University studeerden. Ze zijn op 22 december 1972 in de Provotempel (Utah) getrouwd. Ze hebben twee dochters en vijf kleinkinderen. Zij en haar man waren ook de pleegouders van verscheidene tieners en kinderen,en veel van hen zijn lid van het gezin geworden.

Toen de kinderen ouder waren, ging zuster Bingham weer studeren. Ze behaalde een bachelor en een master in onderwijskunde aan de National Louis University in Illinois. Ze behaalde eveneens diploma’s aan de Brigham Young University en aan Elgin Community College.

Ze onderwees Engels als tweede taal in het basisonderwijs aan een privéschool en aan immigranten en anderen voor­­­ non-profitorganisaties. Ze heeft ook als verpleeghulp gewerkt.

Zuster Bingham werkte als vrijwilliger op de scholen van haar kinderen. Ze heeft talloze roepingen vervuld als lerares en leidster van vrouwen, kinderen en jongeren in haar kerkgemeente, in haar hoedanigheid van jeugdwerk- en jongevrouwenpresidente en als raadgeefster in de zustershulpvereniging. Ze heeft zes jaar lang ochtendseminarie aan tieners gegeven en ze heeft als tempelwerkster in de Chicagotempel (Illinois) gediend.

Ze schrijft haar getuigenis van het evangelie van Jezus Christus toe aan het ‘getrouwe voorbeeld’ van haar ouders, aan haar gewoonte om geregeld de kerkdiensten bij te wonen en dienstbetoon te doen. Dankzij familiegeschiedenis en tempelwerk is haar verlangen om een toegewijd discipel van Jezus Christus te worden, toegenomen.

Ze houdt van lezen, buitenactiviteiten zoals wandelen, kamperen en kanovaren, reizen, koken (tot grote dankbaarheid van haar gezin) en tijd doorbrengen met haar kleinkinderen. 

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.