Biografie van leider

Biografie van Zuster Sharon Eubank

Zuster Sharon Eubank is de eerste raadgeefster in het algemeen presidium van de zustershulpvereniging, een organisatie van de kerk voor vrouwen van achttien jaar en ouder, die zes miljoen leden telt. Toen ze in april 2017 werd geroepen, werkte zuster Eubank als directeur van LDS Charities, de humanitaire organisatie van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Ze blijft deze rol vervullen naast haar roeping in de zustershulpvereniging.

Ze werd in Redding (Californië) geboren als oudste van de zeven kinderen van Mark en Jean Eubank. Ze heeft een voltijdzending vervuld in het zendingsgebied Helsinki (Finland) en behaalde een bachelor in de Engelse taal- en letterkunde aan de Brigham Young University. Na haar diploma-uitreiking heeft zuster Eubank Engels als tweede taal in Japan onderwezen, als juridisch assistente bij de Amerikaanse senaat gewerkt en in Provo (Utah) een winkel in onderwijsmaterialen uitgebaat.

Sinds 1998 werkt ze voor de afdeling welzijnszorg van de kerk. Ze heeft daar meegewerkt aan de oprichting van arbeidsbemiddelingsbureaus in Afrika en Europa, en stond aan het hoofd van het rolstoelproject van LDS Charities. In 2008 kreeg ze de opdracht om als regionaal hoofd van LDS Charities toezicht te houden op de humanitaire hulp in het Midden-Oosten. In 2011 werd ze directeur van LDS Charities wereldwijd. Zij gelooft dat dienstbaarheid ‘in het DNA van het lidmaatschap van de kerk van Christus zit’ en dat ze het hart en de ziel van de zustershulpvereniging vormt.

Van 2009 tot 2012 zetelde zuster Eubank in het algemeen bestuur van de zustershulpvereniging en zat ze het pr-comité van het ZHV-presidium voor. Ze heeft eveneens talloze roepingen als leidster in haar wijk (plaatselijke gemeente) en ring (bisdom) vervuld. Ze heeft lesgegeven aan mannen en vrouwen, jongeren en kinderen in de zondagsschool, de zustershulpvereniging, de jongevrouwen en het jeugdwerk van de kerk. Ze houdt van geschiedenis, taarten bakken en kruiswoordraadsels. Ze heeft een sterk getuigenis van het geluk dat voortvloeit uit het volgen van Christus. 

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.