Persbericht

Kerk lanceert kerstactie ‘De Heiland is geboren’
 

Video en online content aangemaakt om te delen met miljoenen mensen

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft vandaag (zondag 29 november 2015 om 14.00 uur Nederlandse/Belgische tijd) een kerstactie gelanceerd met onder meer een video in meerdere talen en een reclame op Times Square in New York City.  De kerstactie voor 2015, ‘De Heiland is geboren’, gaat over het vinden, leren kennen en volgen van de leringen van Jezus Christus. De kerk verwacht met dit initiatief miljoenen mensen over de hele wereld te bereiken als men de online content in de maand december op sociale media deelt, de maand waarin christenen de geboorte van Jezus Christus vieren.

‘Wij leven in een wereld waarin de macht en invloed van God op ons dagelijks leven gebagatelliseerd en ontkend en de behoefte aan een Heiland afgewezen en belachelijk gemaakt wordt’, aldus ouderling Dallin H. Oaks van het Quorum der Twaalf Apostelen in de decemberuitgave van kerktijdschriften Ensign en New Era. ‘Voor hen die de Heer Jezus Christus toegewijd zijn, is er nog nooit een grotere behoefte geweest om zowel privé als publiekelijk ons geloof in onze Heiland te uiten.’

De twee minuten durende video is (vanaf zondag 29 november 2015) op christmas.mormon.org en in de Gospel Library-app te vinden. In de video zijn kinderen op plekken over de hele wereld te zien, zoals Israël, Los Angeles, New York en Utah, die een tekst uit Jesaja opzeggen (zie Jesaja 9:6 en de Messiah van Händel) en hun eigen geloof in Jezus Christus uitspreken.

De website en video zijn in 29 talen beschikbaar: Albanees, Armeens, Bahasa Indonesia, Cebuano, Chinees, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Kroatisch, Lets, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Tsjechisch, Tagalog, Thai, Oekraïens en Zweeds.

Bezoekers aan de website kerstmis.mormon.org kunnen content delen die is ontworpen door Lindsey Stirling, David Archuleta, Studio C-personages en andere persoonlijkheden die bekend zijn van sociale media. Daarnaast staat er op de website een nieuwe animatievideo met de titel ‘Stel u een wereld zonder de Heiland voor’, en een infographic.

Er wordt deelbare content geplaatst op de sociale-mediapagina’s van Mormon.org, inclusief Facebook, Twitter, YouTube, Google+ en Instagram. Vijfentwintig geanimeerde .gif-afbeeldingen die aftellen tot Kerstmis kunnen ook via sociale media gedeeld worden. Wie online berichten plaatsen, worden aangemoedigd de hashtag #DeHeilandIsGeboren te gebruiken. 

In New York City zullen bezoekers aan Times Square op opvallende plekken en op vierhonderd taxi’s reclameborden en videoborden met kerstboodschappen zien. De kerk zal bovendien op 10 december op YouTube in Argentinië, Brazilië en Mexico de kerstactie promoten.

Verder kan het publiek in de steden Salt Lake City en St. George (Utah); Idaho Falls (Idaho); Los Angeles (Californië); en Mexico-Stad (Mexico) reclameborden zien.

In bezoekerscentra van de kerk in de Verenigde Staten, Mexico-Stad, Hyde Park (Londen) en de tempel in Hamilton (Nieuw-Zeeland) zijn uitstallingen waar gasten tijdens de kerstperiode de video kunnen bekijken. 

De kerstactie, die een maand zal duren, is opgezet door de afdeling zendingswerk van de kerk. Zendelingen delen uitdeelkaartjes uit in 29 talen. De kerkleiders hopen dat de actie de voltijdzendelingen veel nieuwe kansen zal bieden om mensen te onderwijzen.

‘Deze Kerst krijgt ieder van ons heel veel kansen om ons geloof in Hem aan onze buren, collega’s en kennissen te verkondigen’, voegt ouderling Oaks toe. ‘Ik hoop dat we die kansen te baat zullen nemen om onze liefde voor Hem uit te spreken, van zijn goddelijke zending te getuigen en ons opnieuw vast voor te nemen Hem te dienen.’

Het nieuwe inititatief is een vervolg op de vorige kerst- en paasacties van de kerk, waarmee men miljoenen mensen over de hele wereld heeft bereikt. De kerk kwam in 2014 met haar eerste paasactie, die een week duurde en ‘Dankzij Hem’ heette. In december 2014 volgde een kerstactie van een maand met de titel ‘Hij is het geschenk’, met een video die zo’n 34 miljoen keer bekeken werd.  De video voor de paasactie in 2015, ‘Omdat Hij leeft’, is bijna dertig miljoen keer bekeken.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.