Persbericht

De Kerk van Jezus Christus stuurt onder meer voedsel, tenten en medische goederen naar Turkije en Syrië

Vijf miljoen dollar aan hulp voor aardbevingsslachtoffers

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen blijft in samenwerking met verschillende wereldwijde hulporganisaties de nood van slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië lenigen.

De kerk heeft sinds de aardbeving op 6 februari ruim vijf miljoen dollar aan hulp geschonken.

‘De verwoesting en ellende die door deze aardbevingen zijn veroorzaakt, zijn duizelingwekkend’, zegt Gérald Caussé, de presiderende bisschop van de kerk. ‘Ons hart en onze gebeden gaan uit naar onze broeders en zusters in Turkije en Syrië. We zijn uiterst dankbaar dat we als kerk de middelen hebben om hen nu en op hun lange traject naar wederopbouw te helpen.’

Het kerkelijk gebiedskantoor in Duitsland heeft veertig grote tenten (elk voor 20 personen) naar Turkije gestuurd, samen met een grote voorraad kleding voor mannen, vrouwen en kinderen.

‘Het is geweldig dat verschillende geloofsgemeenschappen schouder aan schouder hulp bieden’, zegt Abdullah Kaya, lid van de adviesraad voor buitenlanders in Frankfurt.

Het Turkse consulaat in Frankfurt heeft een inzamelingscentrum opengesteld om ervoor te zorgen dat de donaties uit Duitsland gecoördineerd naar het rampgebied gaan.

Andere hulpprojecten voor Turkije waar de kerk aan meewerkt, lopen via organisaties zoals Project HOPE en de Adventist Development and Relief Agency (ADRA). Die projecten omvatten voedsel, water, onderdak, noodklinieken, verwarming, jassen, medische benodigdheden, hygiënepakketten, dekens, baby-artikelen en generatoren.

In Syrië steunt de kerk het werk van organisaties zoals MedGlobal, Mercy Corps, de International Medical Corps en Rahma Worldwide. Dat omvat medische zorg voor tienduizenden mensen, en voedsel, water, onderdak, dekens, brandstof, hygiënepakketten, babybenodigdheden en sanitaire voorzieningen.

‘De hulp die wij bieden laat zien dat we de twee grote geboden serieus nemen. We tonen God onze liefde door zijn kinderen te hulp te komen, waar ze zich ook bevinden of wat hun achtergrond ook is’, zegt Blaine R. Maxfield, algemeen directeur van de welzijns- en zelfredzaamheidsdiensten van de kerk. ‘Onze torenhoge dank gaat uit naar al die geweldige hulporganisaties die met ons samenwerken om deze hulp te verwezenlijken, en naar de leden en vrienden van de kerk die in deze tijd van grote nood zo gul geven.’

Humanitaire diensten van de Kerk van Jezus Christus

De humanitaire diensten van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen verlichten lijden, bevorderen zelfredzaamheid en bieden mogelijkheden tot dienstverlening. Ze volgen de aansporing van Jezus Christus om de hongerigen te voeden, de dorstigen te laven, de vreemdeling onderdak te bieden, de naakten te kleden en de zieken en noodlijdenden te bezoeken.

De humanitaire hulpverlening die de kerk biedt, is mogelijk door de ruimhartige donaties en het vrijwilligerswerk van de heiligen der laatste dagen en vrienden van het geloof. Jaarlijks dragen vrijwilligers meer dan zes miljoen werkuren bij aan liefdadige doelen.

De kerk is betrokken bij hulp- en ontwikkelingsprojecten in meer dan 180 landen en territoriums, en biedt hulp ongeacht ras, godsdienst of nationaliteit. De hulp is gebaseerd op de kernbeginselen van persoonlijke verantwoordelijkheid, gemeenschapszin, zelfredzaamheid en duurzaamheid.

De projecten in Turkije en Syrië worden deels door LDS Charities Australië gefinancierd.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.