Persbericht

Interkerkelijk kerstconcert biedt gelegenheid om geboorte van Christus te vieren

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen verzorgt op 19 december een kerstuitzending

Er wordt op 19 december 2021 een kerstconcert, Getuigen van Kerstmis, uitgezonden. Dit interkerkelijk evenement wordt uitgezonden vanuit het bezoekerscentrum van de Rometempel en de historische Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kopenhagen, en begint om 18.00 uur.

ChurchofOurLadyCopenhagenDownload Photo

Deze muzikale viering omvat bekende kerstliederen zoals Juich, wereld, juich, De eerste noël en Geen wieg voor een koning, uitgevoerd door befaamd violiste Jenny Oaks Baker, Family Four en sopraan Alexandra Sharpe (voorheen van Celtic Woman). De Deense acteur Tomas Ambt Kofod treedt op als verteller.

Jenny Oaks Baker is genomineerd voor een Grammy, is nummer 1 op de Billboard-hitlijst geweest, en heeft achttien studio-albums uitgebracht. Ze is afgestudeerd aan het Juilliard-conservatorium en heeft over de hele wereld in bekende concertzalen opgetreden.

Alexandra Sharpe is een Ierse sopraan en actrice die veel in het West End van Londen en in Ierland op het toneel heeft gestaan. Internationaal staat ze er vooral om bekend dat ze één van de oprichters en leden van Celtic Woman was.

Tomas Ambt Kofod is een Deense acteur en zanger die film- en toneelrollen op zijn naam heeft staan, waaronder hoofdrollen in Phantom of the Opera en Les Misérables.

Dit concert, dat een uur zal duren, omvat een gedenkwaardig muziekprogramma, doorspekt met vertellingen van het Bijbelverhaal over de nederige geboorte van onze Heiland Jezus Christus in Bethlehem. Aan het programma van deze unieke kerstuitvoering zijn bovendien videoclips van kerstvieringen in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje toegevoegd. Het zal ongetwijfeld voor elk individu en gezin een inspirerend en gedenkwaardig evenement zijn.

Getuigen van Kerstmis wordt uitgezonden in 24 talen en is hier online te bekijken: https://www.facebook.com/watch/1455383471358344/1515588635441633. Het is bovendien na de uitzending nog tot 13 januari 2022 te bekijken. Dit concert maakt deel uit van de kerstcampagne Verlicht de wereld met liefde.

Christmas Concert 05
Christmas Concert 05
Bezoekerscentrum Rometempel2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.