Persbericht

Interreligieuze groep jongvolwassenen bespreekt seksuele reinheid

Jongvolwassenen met veel verschillende geloofsachtergronden geloven, net als leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, in seksuele onthouding vóór het huwelijk en volledige trouw binnen het huwelijk. In een video, uitgegeven door De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, spreken een boeddhist, een katholiek, een lutheraan, een moslim, een lid van een vrije christelijke gemeente en een mormoon openhartig over hun persoonlijke keuzes.
Uit de antwoorden die zij geven op de vraag waarom zij dit beginsel naleven, blijkt hun sterke vastberadenheid en hun levensovertuiging.
Waarom kiezen deze jonge mensen ervoor om kuis te blijven voor het huwelijk? Gladys antwoordt met een uitleg van het belang van het heilige voortplantingsvermogen, terwijl Conner waarschuwt voor de gevaren van de seksuele losbandigheid in deze tijd.
Als deze keus eenmaal is gemaakt, hoe houd je je er dan aan, vooral in een samenleving waarin veel mensen zeggen dat ze zich niet kunnen beheersen? ‘Als mensen zeggen dat jongvolwassenen hun seksuele drang niet kunnen beheersen, vind ik de stelling dat ik mezelf niet kan beheersen nogal beledigend, want ik weet dat ik dat wél kan’, zegt Claire. ‘Zorg dat je in een goed milieu verkeert; ga niet naar verkeerde plekken’, voegt Eric daar aan toe, terwijl Gladys stellig verklaart: ‘God is er altijd om te helpen.’
Interessant genoeg hebben deze jonge mensen niet het gevoel dat hun keuze hen tegenhoudt of hun ervaringen in het leven beperkt: ‘Ik voel me er goed bij; ik denk dat ik meer keuzes heb’, zegt Pratima.
De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen nodigt iedereen uit om deze opbouwende video te bekijken en deze door te geven aan vrienden en familieleden.

Link naar de webpagina met de video (Engelstalig):
http://newsroom.lds.org/article/mormon-message-interfaith-young-adults-sexual-purity

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.