Officiële verklaring

Kerk kondigt nieuw wereldwijd jeugdprogramma voor jongeren en kinderen aan

     

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft een nieuw jeugdprogramma aangekondigd dat vanaf januari 2020 alle bestaande programma’s voor meisjes, jongens, jongevrouwen en jongemannen vervangt. De kinderen en jongeren van de kerk over de hele wereld zijn van onschatbare waarde. Ze vertegenwoordigen de toekomst, en in hun behoeften voorzien is voor de kerk een prioriteit.

Mormoonse leiders hebben jarenlang gewerkt aan een nieuw programma om kinderen en jongeren leiding te leren geven en de kans te geven zich te ontwikkelen. Het zal gezinnen overal ter wereld tot steun zijn en jongeren die geloof in de Heer en Heiland, Jezus Christus, ontwikkelen, sterken. Dit nieuwe programma biedt alle meisjes en jongens, jongevrouwen en jongemannen de mogelijkheid hun eeuwige identiteit te ontdekken, karakter en weerbaarheid te ontwikkelen, sociale vaardigheden te oefenen en hun goddelijke rol als dochter of zoon van God te vervullen. Het programma is zo opgesteld dat plaatselijke leiders, gezinnen en zelfs de jongeren zelf het aan hun situatie kunnen aanpassen. Het biedt tevens mogelijkheden en ideeën voor dienstbetoonactiviteiten, en geeft tips voor het opbouwen van gezonde relaties en het versterken van de gemeenschap. Meer details zullen op childrenandyouth.lds.org worden gepubliceerd voordat het nieuwe programma van start gaat.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.