Persbericht

Kerk lanceert kerstactie 'Verlicht de wereld'

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen lanceert een wereldwijde kerstactie om de geboorte van Jezus Christus te vieren en mensen aan te sporen om anderen in de kersttijd te dienen. De kerstactie ‘Verlicht de wereld’ is van 25 november tot en met 1 januari in de hele wereld online.

      

De actie wil mensen aanzetten om over het licht van Jezus Christus, het ‘Licht der wereld’ (Johannes 8:12), na te denken en dat te delen. ‘Als we het voorbeeld van de Heiland volgen en leven zoals Hij leefde en zoals Hij ons leerde, zal dat licht in ons branden en de weg voor anderen verlichten’, aldus president Thomas S. Monson in een conferentietoespraak in oktober 2015.

Vanaf 25 november zal er op www.mormon.org materiaal beschikbaar zijn, waaronder een video die mensen aanspoort om anderen in deze kersttijd te dienen. Zo volgen ze het voorbeeld van Christus. Deze kerstactie begint op donderdag 1 december met een wereldwijde dag van dienstbetoon.

De hoofdvideo is ook op de app Gospel Library van de kerk af te spelen of te downloaden. Bovendien zijn er 25 filmpjes met dienstbetoonideeën voor elke dag gemaakt die men op sociale media kan delen. Die filmpjes zijn in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Portugees en Spaans beschikbaar. Voor de andere Europese talen worden kerstmemes gemaakt.

Het materiaal wordt op de sociale-mediapagina’s van mormon.org gezet. Mensen worden vervolgens aangespoord om hun ervaring met de hashtag #VERLICHTdeWERELD te delen.

           

De website is in het Engels, Spaans en Portugees beschikbaar en bevat de downloadbare adventskalender ‘25 manieren. 25 dagen.’ Voor 26 andere talen wordt er een landingspagina gemaakt. De kalender bevat ideeën om anderen in de aanloop naar Kerstmis dagelijks te dienen.

De actie zal ook op websites verschijnen, in bezoekerscentra van de kerk in Engels- en Spaanstalige landen en op publicaties voor leden en onderzoekers. Het zal tevens op Times Square in New York City en in Salt Lake City, Los Angeles, Johannesburg, de Filipijnen en Mexico op reclameborden prijken. 

De hoofdvideo is in deze 33 talen beschikbaar: Albanees, Armeens, Bahasa Indonesia, Cebuano, Chinees, Deens, Duits, Engels, Fiji, Fins, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Kroatisch, Lets, Mongools, Nederlands, Noors, Oekraïens, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Samoaans, Spaans, Tagalog, Thai, Tongaans, Tsjechisch en Zweeds.

De afdeling zendingswerk van de kerk heeft de afgelopen jaren kerst- en paasacties gepropageerd om meer mensen met haar boodschap te bereiken. Die boodschap luidt dat Jezus Christus door zijn geboorte, leven, dood en opstanding iedereen kan verlossen.

Vorig jaar heeft de kerstactie ‘De Heiland is geboren’ miljoenen mensen over de hele wereld bereikt. De video is door ruim vijftig miljoen mensen bekeken. Dit voorjaar hebben miljoenen kennis genomen van de paasactie ‘Volg Hem’.

Aanvullende hulpmiddelen

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.