Persbericht

Kerkwebsite brengt jongeren over de hele wereld met elkaar in contact

Tieners kunnen naar www.youth.lds.org gaan om hun verhalen aan elkaar te vertellen, foto’s en video’s te bekijken, en met elkaar van gedachten te wisselen. De site brengt jongeren over de hele wereld in evangelische zin bij elkaar. De website heeft als doel om jongeren in hun dagelijkse leven te inspireren en helpen.
Wie naar de site gaat, ziet vier onderdelen om te verkennen: ‘For Youth Today’ (Voor jongeren in deze tijd) bevat dagelijkse boodschappen van leiders ter inspiratie van jongeren, vaak vergezeld van foto’s, audiobestanden en video’s.
‘For the Strength of Youth’ (Voor de kracht van de jeugd) bevat verhalen van jonge kerkleden over de hele wereld die vertellen hoe zij gezegend zijn door het evangelie na te leven en Jezus Christus te volgen. Er zijn tien multiculturele en meertalige video’s te vinden met betrekking tot de normen voor jongeren van de kerk. We Testify bevat een fotomontage met gezichten van jongeren waar bezoekers van de site op kunnen klikken om een geloofsverklaring te lezen van die persoon.
‘Mormon Messages for Youth’ (Mormoonse boodschappen voor jongeren) bevat video’s met de woorden van de levende profeten en andere thema’s voor deze tijd die aansluiten bij de behoeften die jongeren momenteel hebben. ‘From Every Nation’ (Uit elke natie) bevat verhalen van jongeren over de hele wereld die Jezus Christus volgen in hun dagelijks leven. Ze vertellen hun verhaal in korte artikelen, compleet met video’s, foto’s en audio-opnamen.
Youth.lds.org is een mediasite voor jongeren waar ze elkaar evangelienormen kunnen zien naleven in een wereld waarin veel wat we zien, vooral in de massamedia, die normen niet onderschrijft. Ani Avanesjan (16) uit Duitsland, gaf deze reactie op de site: ‘Ik vind het een geweldig idee om jonge mensen te laten zien dat zij niet alleen staan in deze wereld. Er zijn zoveel goede mensen die met een glimlach de wereld van iemand anders kunnen veranderen. Het vrolijkt mij op en ontroert mij als andere jonge mensen vertellen over hun gevoelens en emoties en vertellen hoe hun hemelse Vader hen heeft geholpen om moeilijkheden te overwinnen. Elk getuigenis is een geschenk van God en sterkt mijn eigen getuigenis, dag in dag uit.’ De site wordt geregeld bijgewerkt met nieuwe informatie en belangrijke nieuwe boodschappen van jongeren. De site is momenteel alleen in het Engels, maar dit jaar wordt begonnen met de vertaling in vele talen. De kerkleiders moedigen ouders en jongerenleiders aan om het materiaal op de site te gebruiken voor gezinsavonden, lessen en persoonlijke gesprekken. Jongeren worden aangemoedigd om de link door te geven aan vrienden en actief mee te doen op de site om andere jongeren te sterken.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.