Persbericht

Leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen zien de wereldwijde conferentie als een tijd van openbaring

        

Tienduizenden leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in Europa kijken verwachtingsvol uit naar de 188e algemene oktoberconferentie, die op 6 oktober aanvangt.

Deze conferentie biedt een half miljoen leden in Europa en ruim 16 miljoen leden wereldwijd de kans spirituele leiding te ontvangen, Jezus Christus dieper te leren kennen en zich, hoewel verspreid, als één lichaam verbonden te voelen. De conferentie bestaat uit vijf bijeenkomsten: vier algemene bijeenkomsten en één bijeenkomst voor vrouwelijke kerkleden. De algemene conferentie in Salt Lake City (Utah, VS) trekt leden uit alle windstreken. Elke bijeenkomst wordt in ruim tachtig talen vertolkt en via een satelliet uitgezonden.

De kerkleden kijken uit naar de algemene conferentie, omdat ze zo de kans krijgen hun levenswandel te overwegen en hun relatie tot God, familie en gemeenschap hechter te maken. Velen zien de conferentie als een tijd om antwoorden van God te ontvangen en meer inzicht te krijgen in hoe Hij wil dat ze hun leven vorm geven. ‘Vóór de conferentie’, legt Adrian Rojas Rodriguez uit Spanje uit, ‘noteer ik vragen over zaken die zich momenteel in mijn leven afspelen, omdat ik weet dat die in de komende conferentie beantwoord zullen worden. Zo weet ik wat mijn hemelse Vader van mij verwacht.’

        

De familie Pfeiffer in Duitsland grijpt de conferentie aan ‘om naar de profeten te luisteren en zich betrokken te voelen’. In de weken en maanden na de conferentie diepen de familie Pfeiffer en andere gemeenteleden de conferentietoespraken in hun zondagse kerkdiensten uit. Zo kunnen ze het gegeven onderricht en ontvangen advies nog eens overdenken. Deze halfjaarlijkse algemene conferentie is een bijzondere tijd voor gelovigen over de hele wereld, inclusief Europa. Het onderricht en de persoonlijke openbaring die zij ontvingen, zullen hun leven in de komende maanden en jaren vorm geven.

Schema van de algemene oktoberconferentie 2018:

  • Algemene vrouwenbijeenkomst voor vrouwelijke leden vanaf 8 jaar, gehouden op zaterdag, 6 oktober, aanvang 18.00 uur MDT [2.00 uur UTC].
  • De algemene bijeenkomsten voor alle leden, gehouden op zaterdag en zondag, 6–7 oktober, aanvang 10.00 uur en 14.00 uur MDT [18.00 uur en 22.00 uur UTC].

De conferentie wordt via het internet op lds.org uitgezonden. Kerkleden en belangstellenden worden uitgenodigd te kijken en deel te nemen. Volg de hashtag #GeneralConference op sociale media en zie hoe deze conferentie miljoenen mensen tot inspiratie is geweest.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.