Persbericht

Lied mormoonse zendelinge bereikt duizenden

Zuster Erin Roach, voltijdzendelinge voor De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, heeft met haar muziek online duizenden mensen bereikt. Roach is werkzaam in het zendingsgebied Berlijn (Duitsland). Ze plaatst geregeld covers van muziek die over Jezus Christus gaat op haar Facebookpagina en zingt ook op straat. Maar een van de liederen die ze onlangs zelf heeft geschreven, is op sociale media al meer dan 21 duizend keer beluisterd.

 

Roach vond het moeilijk om Duits te leren, en had aan het begin van haar zending van anderhalf jaar het gevoel dat ze het niet zo goed deed. Om de stress te verlichten begon de gitariste, die nooit les heeft gehad, liederen te schrijven.

Ze kreeg inspiratie om een lied te schrijven toen ze aan het bidden was en de behoefte voelde om in het Boek van Mormon te lezen, een boek dat naast de Bijbel ook als Schriftuur beschouwd wordt. ‘Ik las in een tekst dat Christus de rots van ons heil is, en werd geïnspireerd met een tekst voor een lied. Ik pakte meteen pen en papier en begon de tekst op te schrijven. 5 minuten later had ik een lied’, zegt ze in een Facebookbericht.

Vervolgens componeerde Roach de muziek en zong ze het lied tijdens een kerkbijeenkomst. Een van de luisteraars benaderde haar na de uitvoering en bood aan om een professionele opname van het lied te maken. Samen maakten ze deze muziekvideo:

In vier maanden is de video al meer dan 5 duizend keer op Facebook beluisterd en meer dan 16 duizend keer op YouTube.  Volgens Roach heeft ze veel positieve reacties gehad.  Ze kreeg een boodschap van een jong kerklid op Facebook die vertelde dat hij niet zeker wist of hij een zending wilde vervullen, maar dat hij na het beluisteren van haar lied wist dat hij daar goed aan zou doen.  ‘Ik had nooit gedacht dat ik zo’n uitwerking op mensen kon hebben’, aldus Roach. 

Vanwege deze onverwachte uitkomst zegt Roach alweer te proberen nieuwe liederen over Jezus Christus te schrijven.  Ze zegt dat het doel van haar muziek ‘het zendingsthema is: anderen uit te nodigen om tot Christus te komen’.

Roach en haar zendingscollega plaatsen met de hulp van plaatselijke kerkleden elke maandag een cover van een kerklied op Facebook.  De pagina heet ‘Musikalischer Montag’. Elke video op de pagina wordt honderden, soms zelfs duizenden, keren bekeken.

De volgende video met eigen muziek van Roach is gepland voor publicatie in juli.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.