Persbericht

Locatie Birminghamtempel (Engeland) bekendgemaakt

Het huis des Heren, aangekondigd in 2022, zal de plaatselijke heiligen helpen hun 'geestelijk momentum' te vergroten

Het Eerste Presidium van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft de locatie van de Birminghamtempel bekendgemaakt. De tempel wordt gebouwd op een terrein van 1,1 hectare aan 185–187 Penns Lane, Sutton, Coldfield, Birmingham.

<p>Terrein Birminghamtempel.</p>
Terrein Birminghamtempel.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Er zijn plannen gemaakt voor een gelijkvloerse tempel van 1000 vierkante meter, inclusief aankomstcentrum en gastenverblijf. Russell M. Nelson, de president van de kerk, kondigde de tempel tijdens de conferentie van de kerk in april 2022 aan. ‘Positief geestelijk momentum neemt toe wanneer wij naar de tempel gaan en meer begrip krijgen van de geweldige reikwijdte en diepte van de zegeningen die we daar ontvangen’, zei de profeet. ‘Ik smeek u om wereldse neigingen te weerstaan door u op de eeuwige zegeningen van de tempel te richten. Uw tijd daar zal eeuwige zegeningen met zich meebrengen’, zei hij toen zeventien nieuwe tempels, waaronder de Birminghamtempel, werden aangekondigd.

Het herstelde evangelie van Jezus Christus werd in 1837 voor het eerst in Groot-Brittannië gepredikt door zendelingen (onder wie twee leden van het Quorum der Twaalf Apostelen) die in Preston begonnen te onderwijzen. In de negentiende eeuw emigreerden ruim 52.000 bekeerlingen uit Groot-Brittannië om zich bij het merendeel van de leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in de Verenigde Staten aan te sluiten. In 1870 bestond bijna de helft van de bevolking van Utah uit Britse immigranten.

De historische Londentempel (ingewijd in 1958), de Prestontempel (ingewijd in 1998) en de Birminghamtempel (aangekondigd in 2022) zijn de drie tempels in het Verenigd Koninkrijk. De Birminghamtempel wordt de derde tempel in bedrijf in het Verenigd Koninkrijk, waar ongeveer 187.000 leden in 315 kerkgemeenten zijn.

De gedetailleerde ontwerpplannen voor de tempel zijn nog in ontwikkeling. Verdere informatie, zoals afbeeldingen van de buitenkant van de tempel en de datum van de eerstespadesteking, wordt later openbaar gemaakt. Ter voorbereiding op de bouw werken de projectleiders samen met de plaatselijke overheid aan voorlopige plannen voor de tempel.

Leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen beschouwen tempels als het ‘huis des Heren’ en als de heiligste gebouwen op aarde. Tempels zijn anders dan de reguliere kerkgebouwen van de kerk. Iedereen is welkom om de diensten op zondag en de andere doordeweekse activiteiten in de plaatselijke kerkgebouwen bij te wonen. Het belangrijkste doel van tempels daarentegen, is getrouwe leden van de kerk de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan heilige ceremonies, zoals huwelijken waardoor gezinnen voor eeuwig verenigd kunnen worden.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.