Persbericht

Locatie van Oslotempel (Noorwegen) aangekondigd

Getrouwe leden van de Kerk van Jezus Christus beschouwen tempels als het 'huis des Heren' en als de heiligste gebouwen op aarde.

Het Eerste Presidium van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft de locatie bekendgemaakt van de Oslotempel (Noorwegen), die in april 2021 was aangekondigd. De tempel zal worden gebouwd op een terrein van 3,2 hectare aan de straten Smedsvingen en Ravnsborgveien in Hvalstad (Noorwegen). Er zijn plannen gemaakt voor een gelijkvloerse tempel van 1.000 vierkante meter, inclusief een aankomsthal en een gastenverblijf.

De Oslotempel wordt de eerste tempel in Noorwegen en de vierde in Scandinavië. Heiligen der laatste dagen in Noorwegen moeten momenteel naar de tempel in Kopenhagen (Denemarken) of die in Stockholm (Zweden) reizen.

De eerste zendelingen van de kerk kwamen in de jaren 1850 in Noorwegen aan. Duizenden Noren zijn in de daaropvolgende jaren lid van de kerk geworden. Ongeveer de helft daarvan emigreerde naar de Verenigde Staten. Tegenwoordig wonen er 4.500 heiligen der laatste dagen in Noorwegen.

De gedetailleerde ontwerpplannen voor de tempel zijn nog in ontwikkeling. Meer informatie, waaronder afbeeldingen van de buitenkant van de tempel, wordt later openbaar gemaakt. De datum van de eerstespadesteking zal later worden aangekondigd. De projectleiders gaan binnenkort met stadsfunctionarissen aan het werk om een voorlopige planning voor de tempel te maken. Ook zullen ze in de komende maanden de openbare documenten indienen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.