Persbericht

Mensen versterken door uitgebreidere onderwijsinitiatieven in Europa

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen biedt hulpbronnen aan om zelfredzaamheid te bevorderen

Vrijdag 24 januari 2025 was de Internationale Dag van het Onderwijs. In het nieuws verschenen items over manieren waarop kennis en vaardigheden mensen kunnen helpen iets van hun leven te maken. De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen brengt dit in de praktijk door vier onderwijsinitiatieven in Europa uit te breiden.

IED-article_01.jpg
IED-article_01.jpg
We nodigen alle mensen, ongeacht leeftijd, geslacht, ras, achtergrond en vermogens, uit om te komen leren en groeien. © 2025 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

‘Het online zelfredzaamheidsprogramma van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen biedt nu al toegankelijke onderwijsmogelijkheden, en daar worden de komende maanden nieuwe initiatieven voor zelfredzaamheid aan toegevoegd’, zegt Ether Simoncini, manager diensten opleiding en werk in het gebied Europa-Midden van de kerk. Deze initiatieven zijn bedoeld om deelnemers meer opleidings- en werkkansen te bieden.

Waarom is zelfredzaamheid belangrijk?

Tijdens zelfredzaamheidscursussen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen leren deelnemers hoe ze de deur tot meer kansen kunnen openen, waardoor ze in Europa een overvloedig leven kunnen leiden en een toekomst vol geloof tegemoet kunnen gaan.

Nobelprijswinnares Marie Curie heeft gezegd: ‘Je kunt niet hopen een betere wereld op te bouwen zonder individuen te verbeteren. Daarom moet ieder van ons aan zijn of haar eigen vooruitgang werken en moeten wij tegelijkertijd samen verantwoordelijkheid dragen voor de hele mensheid. Wij hebben in het bijzonder de plicht om de mensen te helpen die volgens ons het meeste kunnen bijdragen.’

Opleiding en zelfredzaamheid worden in De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen gezien als een levenslang doel dat in overeenstemming is met Gods plan van geluk voor zijn kinderen om in dit leven te leren en zich te ontwikkelen, waardoor het ook een godsdienstige taak is.

Vier hulpbronnen voor onderwijs van de kerk

Hieronder staan links naar verschillende programma’s en initiatieven die De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft opgezet om onderwijs, zelfredzaamheid en levenslang leren te ondersteunen:

  1. Permanent studiefonds (PSF): Dit fonds is opgericht in 2001 en verstrekt leningen om leden in ontwikkelingsgebieden toegang tot beroepsonderwijs en hoger onderwijs te bieden. Het PSF is momenteel beschikbaar in Albanië, Hongarije en Spanje. Er komt binnenkort meer informatie over dit succesvolle programma. (Link hier)
  2. Benson-studiebeurs: Een studiebeurs om studenten landbouw te helpen kennis en vaardigheden op te doen om hun gemeenschap te verbeteren. (Link op deze pagina)
  3. EnglishConnect: Een programma om kerkleden en anderen te helpen in een bemoedigende omgeving Engels te leren. Engelse taalvaardigheid kan leiden tot nieuwe kansen op het gebied van onderwijs, werk en zendingswerk. (Link hier)
  4. PathwayConnect en BYU-Pathway Worldwide: Een toegankelijk, betaalbaar onderwijsprogramma dat certificaten, graden en fundamentele leermogelijkheden biedt. BYU-Pathway Worldwide combineert geestelijk leren met seculier onderwijs, waardoor zowel de kennis als het geloof van de deelnemers wordt vergroot. (Link hier)

Door middel van deze hulpmiddelen draagt De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen bij aan een cultuur van studie en vooruitgang. Leden worden aangemoedigd om niet alleen waarde aan hun eigen opleiding te hechten, maar anderen ook opleidingsmogelijkheden te bieden. Dit is een weerspiegeling van de liefde van de Heiland en zijn zending om ‘al de volken [te onderwijzen]’ (Mattheüs 28:19).

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.