Persbericht

Mormonen — niet noodzakelijkerwijs wie u denkt

Hoewel veel mensen denken dat leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen blanken uit de Amerikaanse staat Utah zijn, is het ledenprofiel van de kerk in werkelijkheid door wereldwijde groei snel aan het veranderen. In een blog van de Washington Post, ‘On Faith’, legt Mike Otterson, algemeen directeur public affairs van de kerk, uit dat mormonen niet noodzakelijkerwijs zijn wie u denkt.

De overheersende indruk dat het gaat om een geloof dat vooral veel voorkomt in Utah en dat de meeste leden blank zijn, klopt niet meer. De demografische samenstelling van het ledental is snel aan het veranderen, vooral op het westelijk halfrond. Wat ooit een overwegend Amerikaanse kerk was, is nu een ware internationale godsdienst. Er zijn tegenwoordig meer mormonen buiten de Verenigde Staten. Tegenwoordig zijn mormonen tevens Boliviaan, Ghanees, Koreaan of Rus, en maken ze allemaal een integraal deel uit van de kerk.

Om dit te illustreren, geeft Otterson een statistiek waarin de veertien miljoen kerkleden worden voorgesteld als één kerkgemeente van honderd. In de bovenstaande infografiek ziet u de verschillende talen die in die fictieve kerkgemeente van honderd heiligen der laatste dagen worden gesproken.


Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.