Nieuwsartikel

Nieuw gebiedspresidium Europa vangt ambtsperiode aan

  

Op 1 augustus 2019 treedt ouderling Gary B. Sabin aan als de nieuwe president van het gebied Europa van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Ouderling Massimo De Feo is zijn eerste raadgever en ouderling Erich W. Kopischke zijn tweede raadgever. Het nieuwe gebiedspresidium is in april aangekondigd.

De kerk is op bestuurlijk niveau in 21 geografische gebieden opgedeeld. Het gebiedspresidium Europa presideert momenteel 493.970 leden in ruim 1.300 kerkgemeenten verspreid over 40 landen, 26 zendingsgebieden en 1 opleidingscentrum voor zendelingen. Er bevinden zich ook 15 tempels in het gebied die in gebruik of in aanbouw zijn, gerenoveerd worden of aangekondigd zijn. Onder toezicht van het Eerste Presidium en het Quorum der Twaalf Apostelen voorziet het nieuwe gebiedspresidium de plaatselijke leiders en leden van de kerk van geestelijke en bestuurlijke leiding.

.

                     

Gary B. Sabin is op 2 april 2016 als algemeen zeventiger van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen gesteund. Zijn recentste roeping was eerste raadgever in het gebiedspresidium Europa.

Ouderling Sabin heeft tal van kerkroepingen gehad, waaronder voltijdzendeling in het zendingsgebied België/Nederland, bisschop, ringpresident en gebiedszeventiger.

Ouderling Sabin is op 7 april 1954 in Provo (Utah) geboren. Hij heeft een masterdiploma bedrijfskunde aan de Stanford University en een bachelordiploma financiën aan de Brigham Young University behaald. Hij werkte in de commerciële vastgoedsector als oprichter, voorzitter en CEO van twee beursgenoteerde bedrijven. Hij is ook de oprichter van de Sabin Children’s Foundation, een stichting die gezondheidszorg voor kinderen in derdewereldlanden mogelijk maakt. Ouderling Sabin trouwde in augustus 1976 met Valerie Purdy. Ze hebben zes kinderen.

                      

Ouderling Massimo De Feo is op 2 april 2016 als algemeen zeventiger van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen gesteund. Ten tijde van zijn roeping was hij werkzaam als lid van het Derde Quorum der Zeventig in het gebied Europa. Ouderling De Feo heeft tal van kerkroepingen gehad, waaronder voltijdzendeling in het zendingsgebied Rome, gemeentepresident, districtspresident, raadgever in een bisschap, hogeraadslid, ringpresident en gebiedszeventiger.

Na zijn voltijdzending begon hij aan zijn loopbaan in internationale betrekkingen toen hij door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken werd aangenomen en als diplomaat aan Italië werd toegewezen. Na ruim dertig jaar trouwe dienst was hij laatst werkzaam als waarnemend functionaris sociale zekerheid van het Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken in Zuid-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ouderling De Feo is op 14 december 1960 in het Italiaanse Tarente geboren. Hij trouwde in augustus 1984 met Loredana Galeandro. Ze hebben drie kinderen.

                   

Ouderling Erich W. Kopischke is op 31 maart 2007 als algemeen zeventiger van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen gesteund.   Hij is eerste raadgever (2008–2009) en president (2009–2012) van het gebied Europa geweest.  Vóór zijn roeping als algemeen autoriteit was ouderling Kopischke werkzaam als coördinator van het seminarie en instituut voor godsdienstonderwijs in Europa.  Voordien was hij zelfstandig verzekeringsagent. Later werd hij algemeen directeur van een landelijke verzekeringsmaatschappij in Duitsland.  Hij heeft een diploma bedrijfskunde gehaald.

Ouderling Kopischke heeft tal van kerkroepingen gehad, waaronder voltijdzendeling in het zendingsgebied München, ringpresident, districtspresident, hogeraadslid en gemeentepresident.  In 2003 werd hij als president van het zendingsgebied Berlijn geroepen.

Erich Willi Horst Kopischke is op 20 oktober 1956 in het Duitse Elmshorn geboren.  Hij trouwde in december 1978 met Christiane Glück.  Zij hebben zeven kinderen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.