Persbericht

Ouderling en zuster Gong spreken op RootsTech Family Discovery Day

Uitzending op zaterdag 4 maart 2023

Ouderling Gerrit W. Gong van het Quorum der Twaalf Apostelen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en zuster Susan Gong zijn de keynotesprekers op RootsTech Family Discovery Day, de laatste dag van het wereldwijde congres over familiegeschiedenis dat op 2–4 maart 2023 virtueel en in persoon plaatsvindt.

De presentatie van ouderling en zuster Gong wordt op zaterdag 4 maart om 21.30 uur (Midden-Europese tijd) op RootsTech.org, RootsTech op YouTube, Broadcasts.ChurchofJesusChrist.org en de app Evangeliebibliotheek uitgezonden.

Wat is Family Discovery Day?

RootsTech is een jaarlijks evenement van FamilySearch International, een organisatie van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, om mensen te helpen zich te verenigen en kracht te putten uit hun familierelaties – in het verleden, het heden en de toekomst.

Family Discovery Day op RootsTech is vooral voor heiligen der laatste dagen bedoeld.

Het RootsTech-thema van dit jaar is ‘Verenigen’ – het verenigen van mensen, tradities, verhalen, herinneringen, technologie, innovatie, gemeenschappen en families.

‘Soms denken we dat onze beslissingen alleen invloed op onszelf hebben’, zegt ouderling Gong. ‘Als we onze familie ontdekken, beseffen we dat dat niet zo is. We zijn meer met andere generaties verbonden dan we denken.’

‘De verhalen die we door de generaties heen bewaren en delen, kunnen een blijvende uitwerking op ons hart en ons verstand hebben’, voegt zuster Gong eraan toe. Ze hoopt dat het ontdekken, opnemen en vertellen van familieverhalen mensen zal helpen om ‘meer waardering voor de moeilijkheden, de moed, het geloof en de offers van hun voorouders te krijgen’.

‘Ik vind het geweldig dat onze ontdekkingstocht naar onze familie geen begin of einde kent’, zegt ouderling Gong. ‘We blijven ons met onze familieleden in beide richtingen verenigen: in het verleden en in de toekomst.’

U kunt u nu op RootsTech.org voor het driedaagse RootsTech-congres inschrijven. Men verwacht dat op 2–4 maart 2023 miljoenen virtueel en ter plaatse inspirerende keynotetoespraken en instructiepresentaties zullen volgen, meer over innovatieve technologie te weten zullen komen, en zich met hun familieleden zullen verbinden.

‘Het gezin is het fundament van onze samenleving’, zei Steve Rockwood, CEO van FamilySearch, in oktober jl. ‘Gezinnen door de generaties heen verbinden en verenigen, sterkt zowel personen als naties. We zijn verbaasd en verheugd dat RootsTech letterlijk miljoenen mensen met hun familieleden in het verleden, het heden en de toekomst heeft helpen verbinden.’

RootsTech is een internationaal congres en is dus interessant voor mensen over de hele wereld. Dankzij de ruim achthonderd bijdragen in Europese talen over familiegeschiedenis, cultuur en erfgoed, is het voor Europeanen en hun nakomelingen steeds makkelijker om meer over zichzelf en hun oorsprong te weten te komen. Elk jaar wordt de videobibliotheek uitgebreid met content uit de hele wereld in vele talen.

Dit jaar vindt RootsTech niet alleen virtueel plaats, maar ook in het Salt Palace Convention Center in Salt Lake City (Utah, VS).

Neem online aan RootsTech deel of woon het ter plaatse bij


Het gratis online evenement biedt u toegang tot:

  • ruim tweehonderd nieuwe presentaties;
  • hoofdpresentaties en keynotesprekers;
  • chatsupport en online onderzoeksconsultaties;
  • contact met verre familieleden via Familieleden op RootsTech, inclusief de mogelijkheid om ze berichten te sturen; en
  • de virtuele expositiezaal.

Het driedaagse congres in het Convention Center in Salt Lake City kost 98 dollar. Voor die prijs krijgt u bovenop de virtuele ervaring:

  • ruim honderdtachtig presentaties ter plaatse met Q&A;
  • persoonlijke onderzoekshulp in de FamilySearch-bibliotheek;
  • praktische demonstraties in de expositiezaal;
  • persoonlijk contact met vrienden en verre familieleden; en
  • maaltijden en consumpties.

De toegang tot de expositiezaal in Salt Lake City, met ruim tweehonderd exposanten, productdemonstraties en interactie met onderzoeksdeskundigen, is gratis.

‘Als u zich afvraagt of u virtueel of ter plaatse aanwezig wilt zijn, is het goede nieuws dat u dat dit jaar helemaal zelf kunt kiezen’, zei Jen Allen, directeur evenementen van FamilySearch, tijdens de live RootsTech-Q&A in september 2022. ‘We hopen dat u naar Salt Lake City zult afreizen als uw situatie dat toelaat. Zo niet, dan zult u de virtuele ervaring geweldig vinden. We staat te popelen om contact te leggen met u allen in de hele wereld.’

Ga voor meer informatie over RootsTech 2023 naar RootsTech.org. Wilt u meer informatie over de inschrijving, bekijk dan de live Q&A op Facebook.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.