Biografie van leider

Ouderling Rubén V. Alliaud

Ouderling Rubén V. Alliaud is met 53 jaar op 6 april 2019 als algemeen zeventiger van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen ondersteund.

Ruben-V-Alliaud

Privéleven

Rubén V. Alliaud is op 8 januari 1966 in Buenos Aires (Argentinië) geboren. Hij is in 1992 met Fabiana Bennett in het huwelijk getreden. Zij hebben zes kinderen.

In 1993 behaalde hij een graad in de rechtsgeleerdheid aan de universiteit in Belgrano. Daarna begon hij zijn loopbaan in de nationale civiele rechtbanken die onder toezicht van het hooggerechtshof staan. Later specialiseerde hij zich in het strafrecht. In 1996 werd hij docent aan de faculteit voor de rechtsgeleerdheid van de universiteit in Belgrano.

In 1998 werd Rubén V. Alliaud advocaat en besturend partner van Alliaud & Asociados. In de loop van zijn carrière is hij lid van het bestuur van diverse bedrijven geweest.

Beroepsleven

Ten tijde van zijn roeping was ouderling Rubén V. Alliaud instituutsleerkracht, eerste raadgever in het presidium van het opleidingscentrum voor zendelingen in Argentinië, en public-affairsbestuurder.

Hij heeft diverse kerkroepingen gehad, waaronder die van voltijdzendeling in het zendingsgebied Montevideo (Uruguay), quorumpresident ouderlingen, raadgever in het presidium van een ringzending, adviseur voor de jonge alleenstaanden, raadgever in een bisschap, hogeraadslid, bisschop, raadgever in een ringpresidium, ringpresident, gebiedszeventiger in het gebied Zuid-Amerika-Zuid, en president van het zendingsgebied Cordóba (Argentinië).

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.