Biografie van leider

Patrick Kearon

Ouderling Patrick Kearon is op 3 april 2010 op 48-jarige leeftijd benoemd tot lid van het Eerste Quorum der Zeventig van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Ten tijde van zijn roeping was hij werkzaam als lid van het Derde Quorum der Zeventig in het gebied Europa. Hij is ook algemeen assistent-bestuurder van de afdeling priesterschapszaken en de afdeling mediadiensten geweest. Met ingang van augustus 2012 zal hij de functie van eerste raadgever in het presidium van het gebied Europa op zich nemen.

Ouderling Kearon heeft gestudeerd in het Midden-Oosten en in het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft gewoond en gewerkt in het Verenigd Koninkrijk, Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten, in verschillende branches, waaronder gezondheidszorg, voedsel-, auto- en transportindustrie. Ook had hij een eigen bedrijf als communicatieconsulent. Op maatschappelijk vlak is hij lid geweest van de besturen van verschillende liefdadigheidsinstellingen, een school, een ondernemingsinstituut en een hogeschool.

Na zijn toetreding tot de kerk op kerstavond 1987 heeft ouderling Kearon talrijke roepingen gehad in de kerk, onder meer assistent-wijkadministrateur, jongemannenpresident van de wijk, raadgever van de bisschop, gemeentepresident, ringpresident en gebiedszeventiger.

Patrick Kearon is op 18 juli 1961 geboren in Carlisle (Cumberland, Engeland). Hij is in 1991 met Jennifer Carole Hulme getrouwd. Zij hebben vier kinderen, van wie er een is overleden.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.