Persbericht

RootsTech is gratis en virtueel in 2021

Nog enkele dagen wachten en de grootste conferentie over familiegeschiedenis ter wereld is thuis te volgen. RootsTech Connect vindt op 25–27 februari 2021 voor de eerste keer online plaats. Het evenement wordt georganiseerd door FamilySearch, een organisatie zonder winstoogmerk van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Iedereen kan zich gratis inschrijven.

De afgelopen jaren reisden tienduizenden belangstellenden naar Salt Lake City in de Amerikaanse staat Utah af om RootsTech bij te wonen. In oktober 2019 trok de organisatie naar het buitenland en hield ze een conferentie in Londen. Vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie is RootsTech Connect 2021 volledig virtueel.

Dankzij keynotesprekers uit Italië en het Verenigd Koninkrijk, en workshops in het Engels, Spaans, Portugees, Frans, Duits, Italiaans, Russisch en in 35 andere talen, is het drie dagen durende evenement dit jaar uiterst interessant voor Europeanen.

RootsTech-2021_1.jpg
RootsTech is gratis en virtueel in 20212021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
 

‘De workshops zijn plaatselijk in een aantal Europese talen door Europese familiehistorische deskundigen voorbereid’, aldus Paulo Pereira, FamilySearch-marketingmanager in Europa. ‘Dit is een wereldwijde ervaring van onschatbare waarde. Het doel is om iedere deelnemer uit elk land, elke cultuur en elke taal te inspireren.’

Ruim 200.000 deelnemers uit meer dan 200 landen en gebieden hebben zich al ingeschreven, onder wie ruim 15.000 mensen uit 43 Europese landen.

RootsTech Connect 2021 biedt content zowel live als op aanvraag aan, zodat iedereen in elke tijdzone er iets aan heeft. Bovendien kan men de workshops na afloop van het evenement op aanvraag bekijken.

De deelnemers hebben tijdens de conferentie de mogelijkheid om met de presentatoren, exposanten en andere deelnemers te communiceren via een live chat en vraag-en-antwoordsessies.

‘Dit wordt een uitmuntende viering van families, culturen en tradities uit de hele wereld. Exclusieve muziek, recepten, cultuur en verhalen van gebruikers over de hele wereld, en in het bijzonder uit onze Europese landen, komen aan bod’, zegt Pereira. ‘Schrijf u net als honderdduizenden anderen uit de hele wereld in voor dit onvergetelijke virtuele evenement. U zult er geen spijt van krijgen.’

De keynotesprekers van de conferentie zijn onder meer Nick Vujicic, New York Times-successchrijver en internationaal motiverend spreker; gerenommeerd BBC-actrice Sunetra Sarker; en Francesco Lotoro, Italiaans pianist, componist, dirigent en verzamelaar van muziek die tijdens de Holocaust in gevangenschap gecomponeerd is. Andere keynotesprekers komen uit Australië, India, Uruguay, Mexico en de Verenigde Staten.

Als onderdeel van de festiviteiten organiseert De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen een ‘Discovery Day’ [Ontdekkingsdag] met ouderling Jeffrey R. Holland van het Quorum der Twaalf Apostelen en zijn vrouw, Patricia. Zij bespreken het belang van verbondenheid met familie, vaderland en voorouders.

Voorts leiden de ouderlingen David A. Bednar, Gary E. Stevenson en Dale G. Renlund van het Quorum der Twaalf Apostelen een instructievergadering voor leidinggevenden over tempelwerk en familiegeschiedenis. Jongeren en jongvolwassenen van 11–35 jaar worden ook uitgenodigd om aan de bijzondere activiteit ‘Our Quest for Connection’ [Onze zoektocht naar verbondenheid] deel te nemen.

Voor meer informatie, en om u in te schrijven voor RootsTech Connect 2021, gaat u naar RootsTech.org.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.