Persbericht

RootsTech kondigt plannen aan voor 2019-evenement in Londen

    

De organisatie van RootsTech, het grootste technologische genealogiecongres ter wereld, kondigt met genoegen aan dat het congres de grens over gaat, te beginnen met een evenement in het Verenigd Koninkrijk in 2019. RootsTech organiseert een evenement van 24-26 oktober 2019 in het ExCeL London Convention Centre. RootsTech, georganiseerd door FamilySearch, is een wereldwijd congres over families door de eeuwen heen waar mensen van alle leeftijden geïnspireerd worden om hun familiebanden en -herinneringen te ontdekken en met anderen te delen. Dit evenement is inmiddels het grootste van zijn soort in de hele wereld, en het trekt tienduizenden deelnemers uit allerlei landen.

‘We zijn erg opgetogen dat we de leermomenten en opwinding van RootsTech naar Londen brengen, naar onze vrienden in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten’, aldus Steve Rockwood, algemeen directeur van FamilySearch International. ‘Over de hele wereld neemt de belangstelling voor het ontdekken van familieleden toe, met name in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. En dit evenement zal veel mensen die niet naar het congres in Salt Lake City kunnen dezelfde opwinding, hulpmiddelen, leermomenten en motivatie bieden om meer over hun familieleden en zichzelf te weten te komen.’

Het RootsTech-congres in Londen wordt op dezelfde leest geschoeid als de afgelopen negen jaar in Salt Lake City (Utah, VS) zoveel succes heeft gehad. RootsTech Londen zal meer dan 150 informatieve lezingen door deskundigen uit de branche bieden, een tentoonstellingshal met interessante uitstallingen van technische oplossingen en diensten, en inspirerende bijeenkomsten over het hoofdthema.

‘Deze aanpak voor het evenement heeft bewezen een hele goede manier voor mensen te zijn om zich met familiegeschiedenis bezig te houden, ongeacht hun leeftijd of vaardigheidsniveau. Iedereen is welkom op RootsTech’, volgens Jen Allen, leider van het evenement. ‘We vinden het geweldig dat we RootsTech kunnen bevorderen als wereldwijde gemeenschap voor ieder die zijn familieleden wil ontdekken en het gevoel van verbondenheid met hen wil vergroten waar wij allemaal zo naar verlangen.’

Het congres in Londen is geen vervanging van het jaarlijkse congres in Salt Lake City, maar wordt een aanvullend RootsTech-evenement. Alle bijeenkomsten van het RootsTech-congres in Londen worden in het Engels gehouden. Registratie voor RootsTech Londen is mogelijk vanaf februari 2019. Voor meer informatie, zie RootsTech.org/London.

Over FamilySearch

FamilySearch International is de grootste genealogische organisatie ter wereld. FamilySearch is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Miljoenen mensen maken gebruik van gegevens, informatiebronnen en diensten van FamilySearch om meer over hun familiegeschiedenis te weten te komen. Al ruim honderd jaar zijn FamilySearch en de voorlopers ervan over de hele wereld actief in het verzamelen, conserveren en uitwisselen van genealogische documenten. Men mag gratis gebruikmaken van de diensten die FamilySearch aanbiedt op FamilySearch.org of via meer dan 5.000 centra voor familiegeschiedenis in 129 landen, inclusief de hoofdbibliotheek voor familiegeschiedenis in Salt Lake City (Utah, VS).

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.