Persbericht

Vijf nieuwe tempels aangekondigd

Thomas S. Monson, president van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, ook wel de mormoonse kerk genoemd, kondigde tijdens de eerste bijeenkomst van de 180e algemene oktoberconferentie van de kerk in Salt Lake City de bouw van vijf nieuwe tempels aan. De nieuwe tempels worden gebouwd in Lissabon (Portugal), Hartford (Connecticut, VS), Indianapolis (Indiana, VS), Tijuana (Mexico) en Urdaneta (Filipijnen).

De nieuwe tempels in Portugal, Indiana en Connecticut worden de eerste tempels van de kerk in die gebieden. De Urdanetatempel wordt de derde tempel van de kerk in de Filipijnen, en de Tijuanatempel wordt de dertiende tempel in Mexico. Nadere details over deze nieuwe tempels volgen later.

Voor leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is een tempel 'het huis des Heren', de heiligste plek op aarde. Ze zijn niet hetzelfde als de kerken waar de leden wekelijks aanbidden en activiteiten houden: tempels zijn doorgaans open gedurende de week en gesloten op zondag. In tempeldiensten worden gezinsbanden voor eeuwig bekrachtigd, wordt de leden het doel van het leven geleerd en Gods heilsplan uitgelegd. Leden die naar de tempel gaan, worden gesterkt in hun toewijding aan een leven dat gebaseerd is op christelijke beginselen, aan een geestelijk leven en de toewijding aan hun gezin.

De kerk heeft over de hele wereld momenteel 134 tempels in bedrijf, er zijn zeven in aanbouw, en met de aankondiging van vandaag staan er nu in totaal zestien op de nominatie om gebouwd te worden.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.