Onderwerp

Bibliotheek voor familiegeschiedenis

FamilySearch is verantwoordelijk voor de grootste genealogische bibliotheek in de wereld: de bibliotheek voor familiegeschiedenis in Salt Lake City (Utah, VS). Deze wereldberoemde bibliotheek is gratis toegankelijk voor het publiek.

De bibliotheek wordt bemand door ervaren consulenten en vrijwilligers die beginners op gang kunnen helpen met hun genealogie en ervaren genealogen kunnen helpen om nieuwe gegevens te vinden. Medewerkers kunnen informatiebronnen aanbevelen, vragen over geografie of talen beantwoorden, en adviseren wat voor documenten beschikbaar zijn voor een specifieke locatie, en hoe die te gebruiken zijn. De bibliotheek biedt ook gratis lessen en workshops ter plekke of online voor hen die niet naar Salt Lake City kunnen reizen.

De collectie bevat namen van ruim drie miljard overleden mensen uit ruim honderd landen. Deze informatie wordt bewaard:
• op 2,4 miljoen rollen microfilm
• op 727 duizend microfiches
• in 356 duizend boeken, periodieken en andere publicaties
• in ruim 4.500 tijdschriften 
• in 3.725 digitale gegevensbronnen

Er wordt steeds meer van dat materiaal op de website van FamilySearch beschikbaar gesteld. Documenten die nog uitsluitend op microfilm of microfiche verkrijgbaar zijn, zijn in de Catalogus FamilySearch op te zoeken. Veel artikelen zijn tegen een kleine vergoeding te leen bij plaatselijke centra voor familiegeschiedenis.

De bibliotheek voor familiegeschiedenis is een van de topattracties in Utah, met ieder jaar tienduizenden bezoekers. Wie een bezoek aan Salt Lake City overweegt, kan op FamilySearch.org meer gegevens over het bezoeken van de bibliotheek voor familiegeschiedenis vinden.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.