Onderwerp

Bibliotheek voor kerkgeschiedenis

De bibliotheek voor kerkgeschiedenis is ingewijd om de geschiedenis van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen te behouden en te verspreiden. Het gebouw is in juni 2009 geopend en is bezocht door duizenden mensen die meer wilden leren over de geschiedenis van de kerk en haar leden.

Het gebouw met een vloeroppervlakte van zo’n 21 duizend vierkante meter heeft vijf verdiepingen met een openbare bibliotheek, een leeszaal en een opslagruimte voor de volgende historische verzamelingen:

  • 270 duizend boeken, brochures, tijdschriften, handleidingen enzovoort.
  • 240 duizend verzamelingen van originele, ongepubliceerde documenten (dagboeken, brieven, notulen enzovoort).
  • 3,5 miljoen patriarchale zegens van kerkleden.
  • 13 duizend verzamelingen foto’s.
  •  23 duizend audio- en video-opnamen.

Sommige van deze artikelen zijn beschikbaar in het openbare gedeelte, terwijl andere in opslagruimtes worden bewaard en op verzoek in de leeszaal bekeken mogen worden. Bezoekers gebruiken deze artikelen vaak om een boek of wetenschappelijk artikel te onderzoeken. Anderen kunnen de bibliotheek voor kerkgeschiedenis gebruiken om meer te weten te komen over hun mormoonse voorouders of over de geschiedenis van het westen van Amerika.

Het moderne gebouw heeft twee soorten opslagruimten die zijn ontworpen om de historische artefacten te beschermen. De tien voornaamste opslagruimten worden op een temperatuur van 12,8 graden Celsius gehouden, met een vochtigheidsgraad van 35 procent. Er zijn ook twee speciale ruimten die op een temperatuur van min twintig graden Celsius worden gehouden voor kleurenfilms, foto’s en documenten met een bijzondere betekenis voor de kerk.

Naast de openbare ruimten en opslagruimten heeft het nieuwe gebouw plek voor conservatie, het aanleggen van verzamelingen en onderzoek. De kerk conserveert drie- tot vijfhonderd boeken en documenten en drie- tot vierduizend audiovisuele opnamen per jaar. De medewerkers die verzamelingen aanleggen, verwerven en catalogiseren vijf- tot zevenhonderd collecties per jaar, waaronder zesduizend publicaties. Het nieuwe gebouw heeft ook kantoorruimte voor medewerkers en vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor historische bezienswaardigheden, de website en publicaties als de Joseph Smith Papers.

De bibliotheek voor kerkgeschiedenis heeft een zilveren onderscheiding ontvangen van het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Om deze ‘groene’ onderscheiding te krijgen, moeten gebouwen minder verwarming en elektriciteit gebruiken, meer werkruimten bij ramen hebben, dicht bij het openbaar vervoer zijn, en producten gebruiken die plaatselijk zijn geproduceerd, zijn gerecycled, of die minder gassen uitstoten die de gezondheid van de mens kunnen schaden.


 

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.