Onderwerp

Huisonderwijzer

Een huisonderwijzer is een man die de opdracht heeft gekregen om over andere leden van zijn wijk of gemeente te waken en ze te helpen. Er worden twee huisonderwijzers aan iedere persoon of ieder gezin toegewezen. Deze twee priesterschapsdragers bezoeken de hun toegewezen personen en gezinnen iedere maand om ze te helpen en ze te steunen in het naleven van de beginselen van Jezus Christus.

Tijdens dit periodieke bezoek wordt er een boodschap of geestelijke instructie gegeven die is aangepast aan de behoeften van de persoon of het gezin. Huisonderwijzers zorgen er ook voor dat er in de stoffelijke behoeften van de leden wordt voorzien.

‘Huisonderwijs is niet zomaar een programma. Het is de manier waarop de priesterschap over de heiligen waakt en de zending van de kerk vervult. Het huisonderwijs is niet zomaar een opdracht. Het is een heilige roeping’, volgens Ezra Taft Benson , voormalig president van de kerk.

Het huisonderwijs wordt aangevuld door het huisbezoek om in de behoeften van de heiligen der laatste dagen te voorzien. Huisbezoeksters zijn twee vrouwen die zijn aangewezen om een vrouw in hun kerkgemeente te bezoeken. 


 

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.