Onderwerp

Opleidingscentra voor zendelingen

Iedere week laten zo’n vijfhonderd jonge mannen en vrouwen in de leeftijd van 19 tot en met 25 jaar van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen hun familieleden, vrienden, opleiding en baan achter om naar een van de vijftien opleidingscentra voor zendelingen over de hele wereld te reizen.

Voordat zendelingen naar een opleidingscentrum gaan, krijgen ze een brief van de president van de kerk in Salt Lake City met opgave van de plek waar ze twee jaar (voor de jonge mannen) of achttien maanden (voor de jonge vrouwen) werkzaam zullen zijn.

Zo’n tachtig procent van de zendelingen wordt opgeleid op het grootste opleidingscentrum van de kerk in Provo (Utah, VS). Daar verblijven gemiddeld zo’n 2.700 zendelingen tegelijk, of zo’n 24 duizend per jaar.

In de opleidingscentra krijgen de zendelingen godsdienstonderricht en taallessen en leren ze onderwijsvaardigheden. Ze ontwikkelen ook respect en cultureel begrip voor de gebieden en landen waar ze werkzaam zullen zijn, voordat ze naar een van de mogelijke 120 landen vertrekken. De opleiding duurt van drie weken tot drie maanden, afhankelijk van de taallessen.

Zie ook Zendingsprogramma

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.