Onderwerp

Website van FamilySearch

Familysearch.org is een van de populairste genealogiewebsites ter wereld. De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is verantwoordelijk voor deze website, die gratis toegankelijk is voor het publiek. Sinds de lancering in mei 1999 hebben ruim 150 miljoen mensen FamilySearch.org bezocht om meer over het erfgoed van hun familie te weten te komen.

Online documenten
Bezoekers aan FamilySearch.org kunnen miljarden digitale afbeeldingen en indexen van documenten uit de hele wereld doorzoeken. Die documenten omvatten overheids- en kerkdocumenten betreffende geboorte, huwelijk, overlijden, volkstellingen, testamenten, onroerend goed, dienstplicht enzovoort. Er worden iedere week miljoenen documenten aan toegevoegd.

Veel documenten op de website van FamilySearch zijn geïndexeerd, waardoor ze eenvoudiger te doorzoeken zijn. De indexen zijn door vrijwilligers samengesteld. Momenteel verwerken ruim 125 duizend indexeerders uit de hele wereld meer dan een miljoen namen per dag. Iedereen kan bijdragen aan dit programma, ongeacht leeftijd, godsdienst of technische achtergrond. Er is alleen een computer en een internetaansluiting nodig. Het gratis online aanvraagformulier is in zeven talen beschikbaar.

Hulpmiddelen bij onderzoek
FamilySearch.org bevat verscheidene hulpmiddelen waarmee mensen hun familiegeschiedenis kunnen leren opzoeken. De FamilySearch Wiki is bijvoorbeeld een interactieve encyclopedie voor familiehistorisch onderzoek. Deze site bevat hulpmiddelen, richtlijnen en advies van FamilySearch-deskundigen, maar is ook een plek waar iedereen kan vertellen wat hij of zij over genealogie weet. Bezoekers aan de website kunnen per geografisch gebied of onderwerp nuttige informatie opzoeken om in hun eigen stamboom te klimmen.

Op FamilySearch Forums kan men online vragen stellen die beantwoord worden door medewerkers van FamilySearch of door mensen uit de genealogische gemeenschap.

Er zijn gratis online lessen beschikbaar op de website van FamilySearch die op ieder moment thuis gevolgd kunnen worden.

De lengte en indeling van de lessen variëren per onderwerp, maar ze bevatten meestal een video van de presentator, een PowerPointpresentatie en uitreikbladen. Veel van deze lessen worden gegeven door deskundigen van de befaamde bibliotheek voor familiegeschiedenis in Salt Lake City, maar FamilySearch heeft ook een samenwerkingsverband met genealogen en instellingen zoals het Midwest Genealogy Center in Independence (Missouri, VS).

Wetenswaardigheden
Hieronder staan enkele wetenswaardigheden over FamilySearch.org:

  • Aantal namen in de doorzoekbare databanken: ruim een miljard
  • Aantal hits per dag: ruim tien miljoen
  • Aantal bezoekers per maand: ruim drie miljoen
  • Aantal bekeken pagina’s per dag: ruim een miljoen
  • Aantal geregistreerde gebruikers: ruim een miljoen
  • Aantal hits sinds lancering: ruim vijftien miljard
  • Aantal bezoekers sinds lancering: ruim 150 miljoen

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.