Laatste nieuws

Algemene conferentie, 6 en 7 april 2013

De conferentie wordt uitgezonden vanuit Salt Lake City (Utah, VS). Alle geïnteresseerde Europeanen die via het internet op lds.org of aan satellietuitzendingen naar plaatselijke kerkgebouwen willen deelnemen, worden aangemoedigd om dat te doen.

De algemene conferenties worden tweemaal jaarlijks gehouden en bieden de ruim veertien miljoen leden van de kerk een kans om naar raadgevingen en geestelijke boodschappen van kerkleiders te luisteren. Net als de kerk in de tijd van het Nieuwe Testament wordt de kerk geleid door profeten en apostelen.

Hoewel de conferentie wordt gehouden in een plaats die duizenden kilometers is verwijderd van de Europese kerkleden, vinden zij de conferentie zowel belangrijk als bijzonder.

‘De Geest van de Heer is overal ter wereld hetzelfde, zelfs als de sprekers ver weg zijn’, zegt Massima Draghi, lid van de kerkgemeente in het Italiaanse Rimini. ‘De algemene conferentie is belangrijk omdat de wereld en de maatschappij voortdurend veranderen en we moeten weten wat de wil van de Heer is.’

Daryl Watson, die toezicht houdt op enkele kerkgemeenten in de omgeving van het Schotse Dundee zegt dat de Europese getrouwen gewend zijn om door middel van verschillende technieken deel te nemen aan de algemene conferentie.

‘(De leden) zien de sprekers niet meer als “ver weg”’, aldus Watson. ‘Het komt erop neer dat de gegeven boodschappen voor elke volgeling van Christus hier en nu zijn, ongeacht waar ter wereld hij zich bevindt.’

Chris Cooke geeft leiding aan een kerkgemeente in Londen en doet een soortgelijke uitspraak.

‘Het is gewoon zo dat mensen over de hele wereld kinderen van God zijn’, zegt Cooke. ‘Het evangelie geldt net zozeer voor de een als voor de ander. Zijn we niet allemaal hetzelfde?

 De kerkleiders spreken de deelnemers gedurdende de conferentie aan  over allerlei geestelijke onderwerpen, variërend van het gezinsleven tot en met morele zaken, geloof en Schriftstudie. Alle toespraken hebben de bedoeling om de kerkleden aan te moedigen Jezus Christus te volgen en nader tot Hem te komen.

‘Tijdens de algemene conferentie vertellen de (profeten en apostelen) ons wat er op dit moment vooral belangrijk is’, zegt een lid van de kerkgemeente in het Duitse Hanau.  ‘Dat is voor iedereen van belang. God heeft ons allen lief en wil dat we allemaal gelukkig zijn, dus geeft Hij ons de kans om naar de stem van een levende profeet te luisteren.’

Ricardo Santana, een lid uit het Portugese Lissabon, zegt dat het voor de trouwe kerkleden een bijzondere  belevenis is om in hun eigen land aan de algemene conferentie deel te nemen.

‘De algemene conferentie is bijzonder omdat alle kerkleden over de hele wereld bijeen kunnen komen om naar de woorden van de levende profeten te luisteren’, aldus Santana. ‘Het lijkt wel of we allemaal op dezelfde plek bijeen zijn, alsof we allemaal dezelfde geest kunnen voelen.’

Naast geestelijke boodschappen brengt het beroemde Mormoons Tabernakelkoor muziek ten gehore die bij de evangeliethema’s past. Volgens de kerkleden is de muziek vaak een van hun lievelingsonderdelen van de algemene conferentie, en voegt het iets toe aan de sfeer in de bijeenkomsten.

‘De lofzangen die het koor zingt, zijn erg inspirerend. Ze zijn mijn liefste onderdeel van de conferentie’, zegt Luis Melo, een kerklid uit de Algarve, in Portugal. ‘Door die muziek voel ik de Geest beter en kan ik me voorbereiden om naar de boodschappen van de algemene autoriteiten te luisteren.’

De conferentie wordt uitgezonden naar meer dan 7.400 kerkgebouwen in 102 landen en wordt vertolkt in 94 talen.

 Na de conferentie zijn er opnames en transcripties beschikbaar van de toespraken om er later meer van te leren. Veel mormonen over de hele wereld maken de rest van het jaar thuis en in de kerk gebruik van de conferentietoespraken om hun persoonlijke groei te bevorderen.

‘Ik luister tijdens boswandelingen met mijn mp3-speler graag naar de toespraken’, zegt Draghi.  ‘Ik kan de toespraken beluisteren wanneer ik maar wil. Daarmee is het voor mij een half jaar durende conferentie geworden.'

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.