Persbericht

Op 20 november brengt de profeet een bijzondere boodschap van hoop en genezing

 

Russell M. Nelson, profeet en president van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, brengt de wereld op 20 november 2020 om 19.00 uur Midden-Europese tijd een bijzondere boodschap aan de wereld .

President Russell M. Nelson
Russell M. Nelson© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
    

Deze video van elf minuten gaat over manieren om in deze tijd van aanzienlijke wereldwijde verdeeldheid en onstabiliteit door Jezus Christus hoop en genezing op te doen. De video wordt in 31 talen* uitgebracht via de sociale media-accounts van president Nelson (Facebook, Instagram, Twitter), en via het hoofdkanaal van de kerk op YouTube. De video is na afloop onmiddellijk beschikbaar en is van Newsroom.ChurchofJesusChrist.org en in de Evangeliemedia-app van de kerk te downloaden.

President Nelson is sinds 1984 apostel van de Heer Jezus Christus. In januari 2018 werd hij de hoogste leider van de kerk. Zijn termijn als president is gekenmerkt door een wereldwijde bediening (hij heeft 32 landen en Amerikaanse territoriums bezocht), een toename in de bouw van tempels (onze heiligste bouwwerken) en ingrijpende organisatorische veranderingen. Tijdens de algemene aprilconferentie 2018, tijdens welke hij als kerkpresident werd gesteund, zette president Nelson een serie aanpassingen in gang om de heiligen te helpen meer op de wijze van Jezus Christus te dienen, en om meer nadruk te leggen op de centrale rol die de Heiland van de wereld speelt in alles wat de kerk doet.

Voordat president Nelson leider van een wereldkerk werd, was hij een hartchirurg die pionierswerk deed. Als chirurg in opleiding assisteerde hij in 1951 in Minnesota al bij het onderzoek naar de ontwikkeling van de eerste hart-longmachine om bij openhartoperaties te gebruiken. In 1955 verrichtte hij de eerste openhartoperatie in Utah. Hij was president van het Genootschap voor Vasculaire Chirurgie, alsmede voorzitter van de Amerikaanse Raad voor Cardiothoracale Chirurgie, voorzitter van de Raad voor Cardiovasculaire Chirurgie van de Amerikaanse Hartstichting en president van het Medisch Genootschap van de staat Utah. Hij schreef talloze hoofdstukken in medische studieboeken en andere publicaties. Als arts gaf hij vaak colleges en bezocht hij allerhande organisaties in de Verenigde Staten en andere landen.

President Nelson is vader van 10 kinderen (9 dochters en 1 zoon), grootvader van 57 kleinkinderen, en overgrootvader van 127 achterkleinkinderen. Zijn eerste vrouw (en moeder van hun 10 kinderen), Dantzel, overleed bijna 16 jaar geleden. Twee dochters (Wendy en Emily) zijn aan kanker overleden. Hij is sinds 2006 getrouwd met zijn tweede vrouw, Wendy.

*De video wordt uitgebracht in het Albanees, Arabisch, Cambodjaans, Cebuano, Chinees/Kantonees, Chinees/Mandarijn, Deens, Duits, Engels (met ondertitels), Fins, Frans, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Mongools, Nederlands (uitsluitend ondertitels), Noors, Oekraïens, Portugees, Roemeens, Russisch, Samoaans, Spaans, Tagalog, Tahitiaans, Thai, Tongaans, Tsjechisch en Zweeds.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.