Persbericht

De profeet brengt een boodschap over de genezende kracht van dankbaarheid

Wereldgodsdienstleider spreekt een dankgebed uit en nodigt alle mensen uit twee belangrijke dingen te doen om onze versplinterde relaties en gemeenschappen te helpen genezen

Russell M. Nelson, wereldgodsdienstleider en president van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, heeft een nieuwe boodschap van hoop, genezing en eenheid, om ons uit de diepten van COVID-19 te helpen tillen en andere plagen, zoals haat en discriminatie, uit te roeien.

De profeet heeft een dankgebed voor de hele wereld en voor iedere persoon uitgesproken. Hij heeft ook iedereen uitgenodigd twee belangrijke dingen te doen om onze versplinterde relaties en gemeenschappen te helpen genezen:

  1. Maak van sociale media zeven dagen lang uw eigen dankbaarheidsdagboek
  2. Spreek een dankgebed uit
 
 

Deze video downloaden

Na zijn dank te hebben geuit voor de wetenschappers en onderzoekers die een vaccin voor COVID-19 ontwikkelen, wijst de profeet (een voormalig baanbrekend cardiothoracaal chirurg) er op dat ‘er geen medicijn of operatie is tegen de vele geestelijke kwalen waarmee we als wereldgemeenschap geconfronteerd worden’. Het gaat dan onder meer om kwaden als haat, rassengeweld, oneerlijkheid en discriminatie. ‘Er is echter een remedie, die ons wellicht verbaast, omdat die tegen onze intuïtie indruist’, zegt president Nelson. Desondanks bevestigen wetenschappers en gelovige mensen dat het werkt. Ik heb het over de genezende kracht van dankbaarheid.’

Ga naar DankbaarZijn.org en lees en bekijk de videoboodschap van president Nelson (beschikbaar in 31 talen). Daar kunt u ook lezen wanneer en hoe president Nelson de inspiratie kreeg om voor de hele wereld een dankgebed uit te spreken.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.