Persbericht

De opkomende generatie in het Verenigd Koninkrijk en Ierland 'tilt uit stand'

De ‘opkomende generatie’ van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen zei op 11 september 2021 ‘ja!’ door hun buren op grote en kleine manieren te dienen. Jongeren, zendelingen en jongvolwassenen uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland werkten samen om tegelijkertijd honderden daden van dienstbetoon uit te voeren.

11SepDayofService01
11SepDayofService01
Jongvolwassenen ruimen een park op2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

De jonge vrijwilligers werden geïnspireerd door de woorden van kerkpresident Russell M. Nelson, die mensen uitnodigde om goed te doen en vroeg: ‘Wil jij een belangrijk aandeel hebben in de grootste uitdaging, het grootste doel en het grootste werk op aarde in deze tijd?’

De ring Hyde Park in Londen (een ring is als een bisdom), houdt normaal gesproken een meerdaagse jongvolwassenenconferentie met lessen, spelletjes, een kleinschalig dienstbetoonproject en een dansavond. Dit jaar vonden de jongvolwassenen dat het tijd was om het anders te doen. Ze wilden de uitdaging aannemen om te ‘tillen uit stand’ door betrokken te raken bij hun gemeenschap en contact te leggen met plaatselijke liefdadigheidsorganisaties en groepen om op simpele manieren hulp te bieden en zo een groot verschil uit te maken voor de mensen om hen heen.

Er zijn zoveel manieren om in de gemeenschap te dienen, en de opkomende generatie zag deze mogelijkheden en nam deze aan om hun liefde en steun voor anderen te tonen. Veertig ringen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland besloten te dienen. De ring Belfast zamelde voedsel en toiletartikelen in en bracht die naar de voedselbank van Noord-Belfast. De wijk (kerkgemeente) Britannia maakte kaartjes voor vluchtelingen om ze te helpen Engels te leren. De ring Coventry verzamelde en sorteerde zestienduizend oude postzegels om geld in te zamelen voor de liefdadigheidsorganisatie Oxfam. Ze haalden genoeg op om een geit te kopen voor een dorp. The ring Manchester zamelde twee busjes vol spullen voor Afghaanse vluchtelingen in. De ring Northampton hielp bij het herstellen van het arboretum in Wicksteed Park (Kettering). Een jongvolwassene zegt: ‘Toen ik klein was, kwamen we hier altijd voor verjaardagsfeestjes en familiebijeenkomsten. Het is fijn om het terrein te helpen herstellen zodat anderen ook van het park kunnen genieten.’

11SepDayofService02
11SepDayofService02
Jongvolwassenen en zendelingen werken samen in groepjes om puin op te ruimen in het Wicksteed Arboretum2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

11SepDayofService03
11SepDayofService03
Jongevrouwen verzamelen postzegels om een geit te kopen voor een dorp2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

11SepDayofService04
11SepDayofService04
Jongeren en jongvolwassenen zamelen spullen voor Afghaanse vluchtelingen in2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Ze plaatsten onder het werken posts op sociale media met de hashtag #DayToServe (dag om te dienen) om de boodschap van dienstbetoon te verspreiden. Op zondag hielden ze een online bijeenkomst om elkaar over hun ervaringen te vertellen. Ze vierden samen feest, met een virtueel koor en welgemeende uitingen van vreugde over hun dienstbetoon.

Deze focus van de opkomende generatie op dienstbetoon inspireert mensen van alle leeftijden in het Verenigd Koninkrijk en heel Europa om ook betrokken te raken en op soortgelijke manieren te dienen. 11 september is voor mensen op andere plekken in de wereld een dag van dienstbetoon geworden. 55 vrijwilligers van de kerk in Duitsland kwamen naar Frankfurt om samen met andere vrijwilligers de mensen te helpen die door de overstromingen in juli waren getroffen. In de regio Ahrweiler van de deelstaat Rijnland-Palts sloopten de leden beschadigde muren van huizen, ruimden modder en puin op, verzorgden tuinen en plantten bloemen. Een van de jongevrouwen die meehielp, was Inês Adriano (16). Ze zegt: ‘Het was heel indrukwekkend dat er zoveel mensen waren om te helpen, en dat we het allemaal gratis deden.’

11SepDayofService05
11SepDayofService05
Jongvolwassenen in Duitsland maken een fietspad vrij na een overstroming2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

11SepDayofService06
11SepDayofService06
Duits bordje voor de vrijwilligers in het overstromingsgebied met de tekst: 'bedankt'2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

De kerkleden weten ook dat dienstbetoon het hele jaar door nodig is. In Tsjechië kwamen honderden mensen samen om de slachtoffers van de verwoestende tornado die in juni plaatsvond te helpen. Tachtig vrijwilligers in gele ‘Helpende Handen’-T-shirts deden in drie dorpjes schoonmaak- en reparatiewerk. Vojtěch Novotný (24) uit Pardubice (Tsjechië) zegt: ‘Ik denk dat het heel vanzelfsprekend is dat mensen elkaar willen helpen.’

11SepDayofService07
11SepDayofService07
Jongvolwassenen in Tsjechië herbouwen na de tornado2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

De opkomende generatie van de kerk verandert de wereld door onzelfzuchtige daden van dienstbetoon, die hun eigen leven verrijken terwijl ze anderen tot zegen zijn.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.