Mormon Newsroom
Persbericht

Details over de begrafenisplechtigheid van president Thomas S. Monson

De begrafenisdienst voor president Thomas S. Monson, leider van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, worden gehouden op vrijdag 12 januari 2018 om 12.00 uur (lokale tijd – 20u onze tijd) in het conferentiecentrum op Temple Square.

De begrafenis is vanaf 8 jaar toegankelijk voor het publiek. Een openbare wake voor alle leeftijden vindt plaats op donderdag van 09.00 tot 20.00 uur in het conferentiecentrum.

President Monson stierf op 2 januari 2018 in Salt Lake City aan de gevolgen van het ouder worden op 90-jarige leeftijd in Salt Lake City. Hij was de 16e president in de 187-jarige geschiedenis van De Kerk van Jezus Christus van Heiligen der Laatste Dagen en diende als president sinds 3 februari 2008.

Degenen die de begrafenisdiensten willen bijwonen in het Conferentiecentrum (met plaats voor 21.000 mensen) moeten uiterlijk om 11.30 uur op hun zitplaats zijn. De zitplaatsen zijn publiek en op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Extra zitplaatsen met een groot scherm voor het bekijken van de procedure zal worden aangeboden in de aangrenzende Tabernacle, Assembly Hall en Conference Center Theatre.

De uitvaartdiensten worden live uitgezonden via MormonNewsroom.org, LDS.org (Engels, Spaans en Portugees), KSL TV, de KSL TV-app, BYUtv, BYUtv Global, KBYUtv Eleven, BYUtv International, Mormon Channel, Canal Mormón (Spaans) en op het satellietsysteem van de kerk. Bovendien worden er uitzendingen via de radio uitgezonden op KSL Radio en BYU Radio.

Update 10 januari: de uitvaartplechtigheid zal op lds.org ook in het Nederlands (samen met 28 andere talen) beschikbaar zijn.

Update 11 januari: de plechtigheid kan in het Nederlands gevolgd worden op www.kerkvanjezuschristus.org

Na de begrafenis vindt op de begraafplaats in Salt Lake City een privébegrafenis plaats.

Uitingen van sympathie kunnen op de Facebook-pagina van president Monson worden geplaatst of per e-mail worden verzonden naar condolences@ldschurch.org.

In plaats van bloemen kunnen bijdragen worden geleverd aan het Humanitarian Aid Fund of het Algemeen Missionair Fonds van de kerk op https://give.lds.org/monson.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.