Persbericht

Europeaan als nieuwe Presiderende Bisschop geroepen

Bisschop Gérald Caussé is de nieuwe presiderende bisschop van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Dean M. Davies is zijn eerste raadgever en W. Christopher Waddell zijn tweede raadgever in de Presiderende Bisschap.

Het Eerste Presidium heeft dit op 9 oktober 2015 bekendgemaakt. De nieuwe functies zijn meteen van kracht, maar er zal ook een overgangsperiode zijn.

Bisschop Gérald Caussé

De 52-jarige bisschop Gérald Caussé uit Frankrijk is op 9 oktober 2015 tot de presiderende bisschop van de kerk benoemd. Hij vult de vacature die ontstond toen Gary E. Stevenson op 3 oktober 2015 lid van het Quorum der Twaalf Apostelen werd. 

Bisschop Caussé was vóór deze roeping sinds maart 2012 als eerste raadgever in de Presiderende Bisschap werkzaam. Hij is ook lid van het Eerste Quorum der Zeventig en raadgever in het gebiedspresidium Europa geweest. Hij is de derde presiderende bisschop die buiten de Verenigde Staten geboren is en de eerste die een andere moedertaal dan het Engels heeft.

Bisschop Caussé behaalde zijn masterdiploma in bedrijfskunde aan de Franse ESSEC Business School. Hij is in de voedselindustrie werkzaam geweest. Hij heeft gewerkt voor een aantal supermarktketens en voedseldistributiebedrijven. Hij is algemeen directeur van Pomona, een Frans voedseldistributiebedrijf, geweest. Bisschop Caussé is ook het hoofd logistiek van de Carrefour-groep, een internationale supermarktketen, geweest.

Hij is op 20 mei 1963 in Bordeaux (Frankrijk) geboren. Hij trouwde op 2 augustus 1986 met Valérie Lucienne Babin.  Ze hebben vijf kinderen en vijf kleinkinderen.

Bisschop Dean M. Davies

De 64-jarige bisschop Dean M. Davies is de eerste raadgever in de Presiderende Bisschap van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Vóór deze roeping was hij de tweede raadgever van bisschop Gary E. Stevenson, die op 3 oktober 2015 lid van het Quorum der Twaalf Apostelen werd.

Bisschop Davies heeft sinds 1995 in verschillende functies voor de kerk gewerkt. Tot voor kort was hij algemeen directeur van de afdeling bijzondere projecten van de kerk, verantwoordelijk voor onroerend goed met bijzondere doeleinden, tempelontwerp en tempelbouw.

Voordat hij voor de kerk begon te werken, was bisschop Davies werknemer van High Industries, Inc. in Lancaster (Pennsylvania, VS) en van Bechtel Investments, Inc. in San Francisco (Californië, VS). Hij behaalde in 1976 zijn bachelor in landbouweconomie aan de Brigham Young University en studeerde later hoger bestuursonderwijs aan de Stanford University en de Northwestern University.

Bisschop Davies is president van het zendingsgebied San Juan (Puerto Rico) geweest en spreekt vloeiend Spaans.

Dean Myron Davies is op 5 september 1951 in Salt Lake City (Utah, VS) geboren. Hij trouwde op 20 juni 1973 in de Salt Laketempel met Darla James. Ze hebben vijf kinderen en veertien kleinkinderen.

Bisschop W. Christopher Waddell

De 56-jarige bisschop W. Christopher Waddell is als de tweede raadgever in de Presiderende Bisschap geroepen.

Bisschop Waddell is in april 2011 tot lid van het Eerste Quorum der Zeventig van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen benoemd.

Wayne Christopher Waddell is op 28 juni 1959 in Los Angeles (Californië) geboren. Hij trouwde in juli 1984 met Carol Stansel. Ze hebben vier kinderen en drie kleinkinderen. Ouderling en zuster Waddell wonen in Lima (Peru), waar hij momenteel raadgever in het gebiedspresidium Zuid-Amerika-Noordwest is. Hij blijft nog een tijdje in Peru werkzaam, totdat hij zijn taken heeft overgedragen.

Bisschop Waddell behaalde in 1984 zijn bachelordiploma aan de San Diego State University. Vanaf 1984 was hij in verschillende functies werkzaam, waaronder vicepresident investeringen, voor Merrill Lynch.

Bisschop Waddell heeft tal van kerkroepingen gehad, waaronder voltijdzendeling in Spanje. Hij spreekt vloeiend Spaans.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.