Persberichten

First Lady van Albanië komt meer over mormonen in haar land te weten

 De Albanese presidentsvrouw, Odeta Nishani, ontmoette op 19 september 2014 in het kerkgebouw van Durrës ouderling Patrick Kearon, eerste raadgever in het gebiedspresidium van Europa, en Medlir Mema, president van de ring Tirana (Albanië), van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Ze wisselden ideeën over humanitaire hulp in Albanië uit. Ze bespraken ook het belang van het gezin en morele waarden in de samenleving en de voordelen van goede relaties tussen verschillende godsdiensten.

‘Het was een voorrecht om met de presidentsvrouw kennis te maken’, aldus ouderling Kearon. ‘We brachten samen een geweldige ochtend door en kwamen meer over de grote culturele diversiteit in Albanië te weten. We stelden haar de werkzaamheden van de kerk voor en uitten ons verlangen om het Albanese volk te dienen. Mevrouw Nishani was charmant en hoffelijk en we kijken uit naar een mooie samenwerking in dit prachtige land.’

De kinderen in de kerkgemeente Durrës verwelkomden de presidentsvrouw met het lied ‘Ik ben een kind van God’ en schonken haar een boeket herfstbloemen.  De presidentsvrouw bedankte de jonge zangertjes met een glimlach.

Ze werd in het kerkgebouw rondgeleid en aan de plaatselijke leiders van de kerk voorgesteld die haar de verschillende werkzaamheden van dit christelijke geloof uitlegden, in het bijzonder de programma’s die gericht zijn op het versterken van het gezin en de jongeren. Er werd ook nadruk op de vrouwenorganisatie van de kerk gelegd, die een van de grootste vrouwenorganisaties ter wereld is. Ouderling Kearon gaf de presidentsvrouw een boek met een verslag van de humanitaire projecten van de kerk in Albanië.

Na de rondleiding nuttigden Odeta Nishani en de leiders van de kerk een lichte maaltijd in Tirana. Dr. Marjeta Capi, public-affairsbestuurder van de ring Tirana, en Artan Dervishi, bisschop van de wijk Tirana 1, voegden zich bij hen. Als teken van dankbaarheid voor haar bezoek en haar toewijding aan het Albanese volk ontving de presidentsvrouw een beeldhouwwerk van een gezin. Odeta Nishani bedankte de aanwezigen vriendelijk en zei dat ze van de dag genoten had.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.