Persbericht

Getuigen van Kerstmis: symbolen van Christus – concert in Europa om de geboorte van Christus te vieren

Twaalf Europese artiesten zijn te zien in het jaarlijkse concert dat op 11 december 2022 om 18.00 uur CET zal worden uitgezonden

Getuigen van Kerstmis: symbolen van Christus, een één uur durend kerstconcert met tien van populaire Europese artiesten, wordt op 11 december 2022 om 18.00 uur CET door De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in heel Europa aangeboden. Er wordt aandacht besteed aan traditionele kerstsymbolen, zoals sterren, de kerstboom, klokken, geschenken enzovoort, en hun verband met Jezus Christus. 

Ouderling Massimo De Feo, de leider van het gebied Europa-Midden van de kerk, zegt: ‘We nodigen iedereen uit om van dit prachtige kerstconcert te genieten en het met familie, vrienden en buren te delen.  U zult ervan genieten, het zal uw hart verblijden en u zult worden opgebouwd.  Het zal ons er liefdevol aan herinneren dat de symbolen van Kerstmis ons wijzen op liefde, naastenliefde en vrede, en de ultieme bron van die deugden: de Heer Jezus Christus.’

Het concert is in het Charles Dickens Museum in Londen en het Romeinse amfitheater in Mérida (Spanje) opgenomen. Er zijn optredens in verschillende muziekgenres van twaalf Europese artiesten: Ruth Lorenzo (Spanje), de broers Herrey (Zweden), Salome Moana (Zwitserland), Naura (Spanje), Igor en Vesna Gruppman (Oekraïne en Serbië), Alex Sharpe (Ierland), Jack en Marta Tyndale (Verenigd Koninkrijk en Spanje) en Wolfgang en Constanze Gebauer (Duitsland en Oostenrijk).  Savannah Stevenson (Verenigd Koninkrijk) is de verteller. 

Alle artiesten hebben belangeloos hun tijd en talenten aan de productie geschonken, net als de tien muzikanten in het begeleidende ensemble.  Ouderling Hans T. Boom, president van het gebied Europa-Noord van de kerk, zegt: ‘Dit unieke concert is een geschenk van liefde voor heel Europa, vanuit het hart van elke deelnemende artiest. Ik denk dat de kijkers dat zullen voelen.’

De voertaal van het programma is het Engels, en er wordt vertaling voorzien door middel van voice-over of ondertiteling in de volgende 31 talen: Albanees, Armeens, Bulgaars, Deens, Duits, Ests, Fins, Frans, Georgisch, Grieks, Hongaars, IJslands, Italiaans, Kroatisch, Lets, Litouws, Macedonisch, Maltees, Nederlands, Noors, Oekraïens, Pools, Portugees, Roemeens, Servisch, Sloveens, Slowaaks, Spaans, Tsjechisch, Turks en Zweeds.

President Boom zegt verder: ‘Dit is de tweede keer dat de Kerk van Jezus Christus in Europa een prachtig kerstconcert realiseert, en het is erg belangrijk dat er zoveel Europees talent aan het programma meewerkt. Dit zijn onze buren en vrienden die hun talenten en geloof met anderen delen.’

Informatie over het concert en hoe u het kunt bekijken

Het concert is in het Engels opgenomen en zal in 31 talen beschikbaar zijn. U kunt het bekijken op de officiële kerkelijke kanalen, zoals: VerlichtDeWereld.org, de landelijke websites, YouTube en Facebook., vanaf zondag 11 december 2022 om 18.00 uur CET tot half januari 2023.

In het kader van deze uitzending zullen er ook activiteiten voor kinderen en gezinnen te vinden zijn op VerlichtDeWereld.org.

Meer materiaal, zoals een kerstdienstbetoonkalender, posters, uitdeelkaartjes en promotievideo’s, zal binnenkort beschikbaar zijn op VerlichtDeWereld.org.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.