Persbericht

Heiligen der laatste dagen organiseren groot evenement voor vrouwen uit Vlaanderen en Nederland

© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Op zaterdag 12 oktober organiseert de Zustershulpvereniging (ZHV), de wereldwijde vrouwenorganisatie van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, een groot evenement in het Postillion Hotel in Bunnik. Meer dan 600 vrouwen, voornamelijk leden van de ZHV en hun vriendinnen, zullen hier bijeenkomen om elkaar te versterken en om op een betekenisvolle manier uit te reiken naar mensen buiten hun eigen gemeenschap.

De ZHV

De ZHV, opgericht in 1842 in de Verenigde Staten, streeft ernaar vriendschappen te versterken, het geloof in Jezus Christus te verdiepen en elkaars lasten te verlichten, zowel binnen de kerk als in de maatschappij, waar dat nodig is. De ZHV is wereldwijd actief en biedt materiële en sociaal-emotionele hulp aan mensen in nood, met een focus op vrouwen en kinderen, afgestemd op de lokale noden en behoeften.

Eerste grote vrouwenevenement

Het evenement, genaamd For the Strength of Women (FSOW), is het eerste grote evenement voor vrouwen dat door de ZHV in Nederland en Vlaanderen op een externe locatie wordt gehouden. Waar de bijeenkomsten normaal plaatsvinden in kerkgebouwen, heeft de ZHV dit jaar gekozen voor een grotere locatie om een langgekoesterde wens te vervullen: vrouwen binnen en buiten de kerk, afkomstig uit alle lagen van de samenleving, samenbrengen om elkaar te versterken en op te bouwen, en betekenisvolle ontmoetingen en vriendschappen mogelijk te maken.

Lisette Dallinga, de drijvende kracht achter dit evenement en ZHV-presidente in het oosten van Nederland, zegt hierover: “De ZHV is nooit bedoeld om alleen elkaar intern te ondersteunen, maar juist om ook anderen buiten onze kerkgemeenschap te helpen, zodat ook zij zich geliefd en gesterkt voelen,” aldus Dallinga. “Door krachten te bundelen kunnen we een grotere impact hebben in de gemeenschap.”

Uitgebreid programma met het thema ‘Stralen in Zijn Licht’

Het FSOW-evenement biedt een rijk en gevarieerd programma rond het thema ‘Stralen in Zijn Licht’. Bezoekers kunnen luisteren naar inspirerende keynote-sprekers, genieten van christelijke muziek door getalenteerde artiesten en deelnemen aan diverse workshops. Wat het evenement bijzonder maakt, is dat het niet alleen inspiratie en vriendschap biedt voor vrouwen, maar dat de deelnemers tegelijkertijd een positieve impact kunnen hebben door deel te nemen aan een goededoelenproject en daarmee andere vrouwen en kinderen helpen.

Samenwerking met goede doelen

Tijdens de conferentie zal de ZHV samenwerken met vijf hulporganisaties die zich richten op het verlichten van het lijden van vrouwen en kinderen: Stichting Babyspullen, Moviera, het Armoedefonds, Huize Agnes en het Rode Kruis. De kerk werkt wereldwijd samen met het Rode Kruis aan humanitaire projecten, en deze samenwerking wordt tijdens het evenement verder versterkt. De goede doelen worden gesteund door donaties en via een speciale goededoelenworkshop, waarin de aanwezige vrouwen zullen helpen bij het sorteren van babykleding en het samenstellen van hygiënepakketten.

Het belooft een inspirerende dag te worden waarin vrouwen uit verschillende achtergronden elkaar kunnen ontmoeten, hun licht kunnen laten schijnen en samen het verschil kunnen maken in de wereld om hen heen. Alle details over het programma zijn te vinden op de website www.fsow.eu.

_________________________________________________________________________________

Bij vragen kunt u contact opnemen met:

Melina van Andel- Communicatie bestuurder van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in Nederland

E-mail: mvandel@comm.kerkvanjezuschristus.org - Mobiel: 06 31939988

David Geens- Communicatie bestuurder van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in België

E-mail: David.geens@kerkvanjezuschristus.church -  Mobiel: 0032 475608011

Voor specifieke vragen over het evenement kunt u een e-mail sturen naar: info@fsow.eu

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.