Persbericht

Presidente Johnson brengt een boodschap van hoop in Europa

‘Hopelijk kan ik de hoop van Jezus Christus aan de heiligen hier in Europa overbrengen’, zei Camille N. Johnson, algemeen ZHV-presidente van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, die negen dagen in vier Midden- en Zuid-Europese landen op bezoek is.

Presidente Johnson wordt vergezeld door haar echtgenoot, Doug; zuster Tracy Y. Browning, tweede raadgeefster in het algemeen jeugdwerkpresidium; en de echtgenoot van zuster Browning, Brady. De leidsters brachten op zaterdag 14 september 2024 eerst een bezoek aan Milaan (Italië).

‘Mijn zoon was hier in 2016 op zending en sindsdien heeft Milaan een speciaal plekje in mijn hart’, zei presidente Johnson.

Zendelingen in het zendingsgebied Milaan (Italië) hadden de kans om de algemene functionarissen te ontmoeten.

De afgelopen acht jaar heeft de Kerk van Jezus Christus in Italië samengewerkt met Progetto Arca, dat huisvesting en voedsel verzorgt voor mensen in nood. Presidente Johnson en zuster Browning kwamen zaterdag met de leiders van de organisatie bij elkaar.

‘Ik was onder de indruk dat ze hier met succes dezelfde beginselen hanteren als de beginselen van het evangelie van Jezus Christus en dat ze zelfredzaamheid onderwijzen. Ze kijken naar de behoefte van ieder individu’, zei presidente Johnson.

Op zondag gingen de algemene functionarissen op bezoek bij enkele zusters in Milaan.

‘Ik word altijd opgebouwd wanneer ik deze mensen van hun toewijding aan Jezus Christus hoor getuigen, en van de kracht die ze in Hem vinden. Kracht om moeilijkheden te doorstaan’, zei presidente Johnson.

Leden van de ZHV kwamen zondagavond ook in een kerkgebouw in Milaan bijeen voor een landelijke uitzending.

Presidente Johnson en zuster Browning reizen nog door naar Praag (Tsjechië), Boedapest (Hongarije) en Zagreb (Kroatië). Ze bezoeken deze landen voor het eerst.

‘Ik kijk ernaar uit om die lieve zusters en leden tijdens ons bezoek te omarmen en ze hopelijk één voor één de liefde over te brengen die onze Heiland, Jezus Christus, voor hen voelt’, zei presidente Johnson tot slot.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.