Persbericht

Kerk biedt vrouwen in Europa meer kansen om leiding te geven

Er is een nieuwe functie aan de structuur van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in Europa toegevoegd. Vrouwen die deze functie bekleden, begeleiden plaatselijke kerkfunctionarissen en nemen aan leiderschapsraden deel. Ann-Mari Lindberg, Sibylle Fingerle, Letícia dos Santos Rudloff, Ghislaine Simonet, Julia Wondra en Traci De Marco zijn de allereerste organisatieadviseuses in het gebied Europa.

‘Er is behoefte aan deze roeping. Ze komt op het juiste moment. Het stemt me nederig dat de Heer me heeft geroepen. Ik ben benieuwd hoe Hij door mij organisaties, gezinnen en mensen in de kerk zal helpen’, zegt Ann-Mari Lindberg uit Dyssegård in Denemarken.

Organisatieadviseuses van het gebied instrueren kerkleiders en brengen in raden op elk niveau een vrouwelijk standpunt naar voren. Zij vertegenwoordigen ook het jeugdwerk, de jongevrouwen en de zustershulpvereniging.

‘Ik voel in mijn roeping dat de Heer ons, zusters, liefheeft omdat Hij ons serieus neemt. Samen verrichten we de vrouwelijke kant van het verlossingswerk’, aldus Sibylle Fingerle uit het Duitse Usingen. ‘De Heer heeft ons, zusters, de opdracht gegeven om onze talenten te gebruiken en ontwikkelen omdat Hij ons nodig heeft.’

‘Vrouwen zijn de verdedigsters van het gezin, de ruggengraat van onze samenleving en van de kerk. Het is een voorrecht om deel uit te maken van deze opmerkelijke verandering die het werk van de Heer in deze laatste dagen ongetwijfeld zal bevorderen’, zegt Letícia dos Santos Rudloff uit Móstoles in Spanje. ‘Wij allen, man en vrouw, jong en oud, ongeacht ons ras en onze culturele achtergrond, worden uitgenodigd om Christus te volgen en samen in de wijngaard van de Heer te werken.’

Ghislaine Simonet uit het Franse Arnes voegt daaraan toe: ‘Ik sta te popelen om in deze nieuwe roeping de organisaties en gezinnen in Franstalig Europa en Italië te dienen en te sterken.’

De kerk wordt op plaatselijk niveau bestuurd door kerkgemeenten die men wijken en gemeenten noemt, en die deel van een ring of district uitmaken. Die ringen en districten vormen samen een groter geografisch gebied dat onder toezicht staat van de hoofdzetel van de kerk in Salt Lake City in de Amerikaanse staat Utah. Deze nieuwe functie biedt vrouwen meer kansen om leiding te geven en bevordert de eensgezinde samenwerking tussen mannen en vrouwen in raden en comités op elk niveau.

‘Ik kijk er echt naar uit om de Heer samen met de Europese zusters te dienen’, zegt Julia Wondra uit Wenen. ‘Ik hoop dat we de zusters de liefde van de Heer kunnen laten voelen en ze kunnen laten inzien dat Hij ze in moeilijke tijden bij de hand neemt’, zegt Traci De Marco uit Olney in het Verenigd Koninkrijk. ‘Het is zo’n voorrecht dat we op dit moment bij dit grote werk betrokken zijn. Ik bid dat de Heer ons in zijn werk zal inspireren, troosten en sterken.’

Het Eerste Presidium, dat uit de president van de kerk en zijn twee raadgevers bestaat, heeft de nieuwe functie voor gebieden buiten de Verenigde Staten en Canada goedgekeurd. Gebiedspresidiums kunnen vrouwen naar eigen inzicht als organisatieadviseuse van het gebied roepen.

Het gebied Europa beslaat meer dan veertig landen. Het strekt zich uit van Scandinavië in het noorden tot Spanje en Kaapverdië in het zuiden.

IAOA-2021-Assignments.jpgDownload Photo

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.