Persbericht

Kerk helpt na overstroming in de Filipijnen

Op zaterdag 26 september trof tropische storm Ketsana de Filipijnen en veroorzaakte de hevigste regenval in veertig jaar, wat ernstige overstromingen tot gevolg had.

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen verschaft voedsel, water, kleding, hygiënische hulpmiddelen en andere noodvoorraden die plaatselijk worden aangekocht en gedistribueerd in de getroffen regio. Plaatselijke kerkleden en zendelingen helpen met de opruimwerkzaamheden. Kerkleden in delen van de Filipijnen die niet door de storm getroffen zijn, zijn gemobiliseerd om kleding en beddengoed te doneren terwijl kerkleiders de situatie nader beoordelen.

Onder de 140 tot nog toe bevestigde dodelijke slachtoffers bevinden zich 24 kerkleden, en enkele worden nog vermist. Het totale aantal kerkleden dat door de overstroming is getroffen, wordt nog in kaart gebracht, maar alle zendelingen van de kerk zijn in veiligheid.

Vijftien gebouwen van de kerk hebben waterschade opgelopen. Andere worden nog nader onderzocht.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.