Persbericht

Kerk in Europa introduceert nieuwe app voor opkomende generatie

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in Europa heeft haar mediakanalen voor jongvolwassenen uitgebreid: de nieuwe app ‘Rising Generation’ is nu beschikbaar in de App Store en Google Play.

Jongvolwassenen in heel Europa kunnen hun evenementen uploaden en anderen snel op de hoogte stellen van wat er in hun regio speelt. De verwante website risinggeneurope.org is verbeterd met een overzichtelijker design en nieuwe functies. Bovendien wordt de jongvolwassenen gevraagd via sociale media zoals hun Instagram- en YouTube-kanalen contact met elkaar te leggen.

‘Met deze nieuwe app proberen we alle jongvolwassenen een platform te bieden, zodat ze geen enkele geweldige activiteit meer zullen missen. Uiteraard houden ze alle pushberichten zelf in de hand’, zegt Tom Erhart, een van de ontwikkelaars van deze app uit Zwitserland. ‘We hopen dat de app zal helpen om meer bijeen te komen, elkaar te sterken en vreugde in Jezus Christus te hebben’, vervolgde hij.

App-gebruikers kunnen pushberichten op basis van land en regio configureren. Het posten van evenementen is mogelijk zonder registratie. Als iemand zijn geposte evenementen wil wijzigen, kan dat door met een e-mailadres in te loggen.

‘Ik kijk ernaar uit dat de jongvolwassenen deze nieuwe app gaan gebruiken, zodat ze als gemeenschap verbonden kunnen zijn en onze Heiland Jezus Christus kunnen volgen’, zegt ouderling Stig Weidmann, gebiedszeventiger uit Zwitserland, die de jongvolwassenen in Europa steun biedt.

Er zijn ruim 15.000 jongvolwassen praktiserende kerkleden in Europa, met een verlangen om God lief te hebben, contact met elkaar te leggen en hun gemeenschap te versterken.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.